Ingezonden persbericht


Persbericht | 26 mei 2010

Eerste editie Creatieve Summer School in Groningen staat in het teken van co-creatie, connecties en interactie

Stichting Creatieve Industrie Groningen organiseert dit jaar van 11 tot en met 25 juli 2010 de Groningen Summer School. De missie van de stichting is duidelijk terug te vinden in het karakter van het aangeboden programma dat in het teken staat van co-creatie, connecties en interactie.

De eerste week gaan de deelnemers de uitdaging aan om samen een fictiefilm te creëren binnen 7 dagen. Het programma van de tweede week is gericht op experimenteren; vormgeven en schetsen met stop-motionanimatie, veejayworkshops of het muziekprogramma Ableton Live. De week wordt afgesloten met een interactieve live performance.

De deelnemers aan de Summer School overnachten in de gastverblijven van Het Paleis, een cultureel woon- en werkcomplex. Een broedplaats, waar kunstenaars, vormgevers, ondernemers en cultuurliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Sinds 1 april is hier ook de digitale productiewerkplaats het Fablab Groningen gevestigd, 'het droomfabriekje voor creatieve geesten'. Een onderdeel van het Groningen Summer School-programma is een bezoek aan het Gronings AudioVisueel Archief (GAVA). Samen met het Fablab zijn dit unieke tools die een bijdrage leveren aan de Summer School.

Groningen Summer School is een interessant programma voor iedereen die op zoek is naar inspirerende uitdagingen, interessante ontmoetingen en zich wil verdiepen in het maken van film of muziek, animaties en visuals. Het is een kleinschalige summer school met een intensief programma. Alle workshops worden gegeven door Groningse professionals uit de film- en muziek industrie zoals Menno Keij (alias Alec Trix), Christa Moesker, Adrie Schokker, Arno Cupédo en Roeland Dijksterhuis.

Het thema van dit jaar is een zoektocht naar de ziel, de kracht en de passie van de creatieve zone van de stad, Het Ebbingekwartier. Wat zijn de connecties tussen het nu en het verleden? Wat kan je aflezen van de architectuur van dit gebied?

PROGRAMMA GRONINGEN SUMMER SCHOOL
11-18 juli: Create a fiction film in 7 days
18-25 juli: Music, Animation & Visuals

Meer informatie over programma, docenten en inschrijving is te vinden op www.creatieveindustriegroningen.nl. Net als alle informatie over projecten van de Stichting Creatieve Industrie Groningen zoals FabLab, PUB Innovatieab, Open Lab Ebbinge en Twist.