Ingezonden persbericht



New York Ska-Jazz Ensemble swingt in zomers Haniahof

Het ultieme zomergevoel is zondagmiddag 11 juli bij Podium Asteriks te vinden: in de tuin van de Haniahof geeft het New York Ska-Jazz Ensemble een swingende show weg. De New Yorkers bouwden eerder al een feestje op het North Sea Jazz festival en bestaat uit leden van acts als Skatalites en Toasters. Het Friese Ska3 zorgt als support act voor de warm-up van de voeten. De aanvang is 16.00 uur, de entree 5 euro (kinderen tot 12 jr. gratis). In de tuin is beperkt plek, we raden aan te reserveren via podiumasteriks@gmail.com. De concerten zijn afgelopen voordat de WK-finale begint. Deze is eventueel op groot scherm in de tuin te bekijken.

Uitgesproken feestmuziek, maar wel gespeeld door buitengewone muzikanten die hun muziek serieus nemen, dat is het New York Ska-Jazz Ensemble. De leden hebben hun sporen al lang geleden verdiend toen ze nog bij de Toasters en Skatalites speelden. Geen enkele groep mixt met zoveel vanzelfsprekendheid jazz, ska, rocksteady en dancehall in een energieke show, waarin ze niet alleen alles uit de kast halen, maar ook mellow durven te gaan. Naast het Haagse North Sea Jazz gingen ook de befaamde jazzfestivals van Montréal en Québec al voor de bijl voor dit ensemble en hun muzikaal heerlijke zomerse cocktail.

In het voorprogramma spelen de regionale ' Ska-helden' Ska3. De grote band rondom muzikaal multi-talent Jan Petersen, alias Koos Busters, brengt het oeuvre van kinderpopgroep K3 in een pikant nieuw jasje. Onverwachte gekkigheid en muzikale creativiteit gegarandeerd!

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en zal deze optredens aanvullen met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Podium Asteriks zal zich uiteindelijk in de theaterzaal van de Blokhuispoort vestigen; op het moment vinden er ook shows in Muziekcafé Mukkes en de Gloppe plaats.

Wat: Podium Asteriks
Wie: New York Ska-Jazz Ensemble, Support act Ska 3. Waar: Tuin van de Haniahof, Haniasteeg 7-45, 8911 BX, Leeuwarden Wanneer: zondag 11 juli, 16.00 uur




Ingezonden persbericht