Gemeente Zijpe


Kunstroute Zijpe in de Herboren Toren

Sinds enige jaren is de Herboren Toren onlosmakelijk verbonden met de Kunstroute Zijpe. De Herboren Toren is een voormalige Nederlands Hervormde. Kerk (gebouwd in 1850 als boerderijkerkje) waar al geruime tijd geen kerkdiensten meer worden gehouden. Sinds de restauratie, gestart in 1984, is het een maatschappelijk en cultureel centrum geworden voor Burgerbrug en regio.

Het gebouw heeft dus een multifunctionele functie, waardoor er van alles kon/kan worden georganiseerd van exposities tot concerten en nog veel meer. Als gebouw is het ook het bekijken waard (Rijksmonument), in authentieke kleuren geschilderd en zeer akoestisch. Kortom een bezoekje waard.

De Herboren Toren Kunstwerk van Noorderhaven

Zeer zeker wat de Kunstroute betreft, het is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij wij als bestuur van de kerk met het allergrootste plezier onze ruimte beschikbaar stellen om amateurkunstenaars in de gelegenheid te stellen om hun kunstwerken aan het publiek te tonen. De voorafgaande jaren hebben wij vele kunstwerken binnen onze muren mogen herbergen. Dat resulteerde dan ook in veel bezoekers, die wij met onze enthousiaste vrijwilligers hebben mogen verwelkomen.

Ook dit jaar zijn wij zeer verheugd dat wij met de amateurkunstenaars van âs Heeren Looâ weer een prachtige collectie kleurrijke schilderijen en mooie keramische objecten aan het publiek kunnen tonen. Komt u dat zien, het is echt de moeite waard. En om het nog aantrekkelijker te maken wordt er op diverse zondagen ook muziek gemaakt. Zo treedt op 11 juli Niek Gramberg op in de Herboren Toren. Niek Grambergen speelt op een citer en citerachtige instrumenten. Aanvang 14:00 uur.

Wij nodigen u hierbij uit, u bent allen van harte welkom, wij bieden u graag de gelegenheid om te genieten van deze prachtige combinatie van beeldende kunst en muziek. Graag tot ziens op één van de zondagen t/m 29 augustus.

Meer informatie over Kunstroute Zijpe kunt u vinden op www.kunstroutezijpe.nl

Namens Kunstroute Zijpe, Pauline Ravestijn coördinator Burgerbrug. Â