Ingezonden persbericht




1


Aanstaande zondag 11 juli de 4e ZomerZondag, waarop we ons 's middags ontspannen kunnen voorbereiden op een spannende WK-finale avond! Goed om je overdag warm te draaien op zomerse klanken van A lo Cubano en de band Hotel, want beiden zorgen voor warmbloedige muziek waarop het geweldig dansen wordt.

winston
Extra programma!
Verhalenverteller en muzikant Winston Scholsberg is al eens eerder op de ZomerZondagen geweest met zijn Anansi-verhalen. We hebben Winston gevraagd tussen 15.00 en 16.00 uur een spannende en leuke workshop bodypercussie te geven! Je lijf wordt je instrument, iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen, dus 'span je vel' en doe mee!

Buitenkans
Het Vlaamse duo Wurre Wurre is een echte buitenkans: na jaren producties in theaters over de hele wereld gespeeld te hebben gaan Philip de Martelaere en Tom Roos vanaf dit seizoen weer lekker buiten spelen. We waren er als de kippen bij om hun absurde Vlaamse humor te boeken, hierna pas weer te zien op het gerenommeerde festival Theater aan de Markt in Hasselt, dus grijp je kans hier in Rotterdam!

Hieronder zie je het gehele programma van 11 juli en op www.zomerzondagen.nl alle bijzonderheden, tot zondag!

11 juli
Radio Barkas

thumb_11-juli_Radio-Barkas
11 juli - vanaf 13.00 uur
Radio Barkas is het kleinste mobiele radiostation van Nederland met perfecte vintage achtergrondmuziek. Vanuit een ingekorte DDR Barkas draait de dj originele, krakende lp's en singles uit de jaren vijftig en zestig. Van rock & roll tot oude ska en surf, van rhythm & blues tot exotische jazz, calypso en mambo. De plaatwerkers van Radio Barkas zijn zeer fanatiek in het graven naar juweeltjes tijdens rommelmarkten, platenbeurzen en in kringloopwinkels. Sta je open voor het onbekende? Dan wordt het een feest dat swingt als een beer. Delinus03

thumb_11-juli_Delinus
11 juli - 14.00 - 18.00 uur
In de herkansing na motorpech in 2009: het kleinste taxibusje ooit met verrassingsroute!De Delinus 03 moet eerst 'vol' zijn voordat ie vertrekt. Hoe laat en waarheen is niet bekend. Ook is het elke keer weer een verrassing wie of wat er onderweg opgepikt wordt en hoe lang de rit duurt. Eén ding is echter heel zeker: 'There's always room for one more'. Wurre Wurre

thumb_11-juli_Wurre-Wurre
11 juli - 14.00 - 18.00 uur
Na jaren hun succesvolle soloprojecten in internationale theaters gespeeld te hebben, heeft het Vlaamse theaterduo Wurre Wurre dit jaar godzijdank besloten hun geweldige acts weer in de verfrissende buitenlucht tussen het publiek te spelen. Hun Werkers zijn hemels simpel van geest en vertederend: twee werklui die de planten water geven, de stoelen schikken, een bestelling pvc buizen naar een goed doel brengen... soms loopt het mis. Hun humor bevindt zich ergens tussen Buster Keaton en de Marx Brothers. De Standaard schreef: 'In de encyclopedie van de waanzin is anderhalve pagina aan ze gewijd. Met recht en reden. Zonder een woord te zeggen maken ze elk publiek aan het lachen om hun personages die ongewild naast de werkelijkheid lopen.' A Lo Cubano

thumb_11-juli_A-lo-Cubano
11 juli - 14.00 - 15.00 uur
A Lo Cubano is een 6-mansformatie met de sound van een complete salsaband, geïnspireerd door de moderne Cubaanse sound. Genieters van salsa, son en timba, maar ook van cumbia, bachata en merengue kunnen helemaal uit hun dak gaan. Op de ZomerZondagen spelen zij met special guest Eduardo Alfonso Herrera, een zanger uit Cuba die in Nederland woont waar hij met salsasterren als Molote samenwerkt.

(In samenwerking met North Sea Round Town).
Hotel Afdrukken
E-mailadres

thumb_11-juli_HOTEL_Caravan-Smiling-11-juli
11 juli - 16.00 - 17.00 uur
Met zo'n bandnaam moet je wel een beetje internationaal en breed muzikaal georiënteerd zijn, en dat is dit gezelschap dan ook. Hotel speelt met humor en integriteit wereldmuziek van NU, waarbij de invloeden uit vele landen samensmelten in een sound waarin het Tex-Mex geluid de boventoon voert: je waant je op een Balkan-bruiloft in een Mexicaanse cantina waar mariachi, ska, son, levenslied en balkanbeat je onontkoombaar tot dansen verleiden!

Alle ZomerZondagen uitgebreid kinderprogramma

thumb_Klieder_en_Klodder_1
Natuurlijk genieten kinderen op de ZomerZondagen van de voorstellingen en de muziek, want waar dans je anders met je vader, moeder, opa of oma lekker in het gras? Maar het festival heeft voor hen ook een speciaal programma.

Onder de enthousiaste leiding van de creatieve meiden Klieder en Klodder wordt recyclemateriaal omgetoverd tot kleine kunstwerkjes of pimpen de kinderen zich tot artiest.


ZomerZondagen is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het volledige overzicht van festivals in Rotterdam op www.rotterdamfestivals.nl logo-rfnieuwsbrief