Ziekenhuisgroep Twente


Almelo, 7 juli 2010

ZGT stelt zomerregeling verloskunde in

De ziekenhuisorganisatie ZGT stelt vanaf 11 juli een zomerregeling in voor de afdeling verloskunde. Afwisselend zullen de locaties in Hengelo en Almelo drie weken geopend zijn, om zodoende de klinische verloskundige zorg op het gewenste niveau te houden. Deze zomer is er met name bij de afdeling verloskunde een tekort aan personeel, door zwangerschapsverloven en moeilijk vervulbare functies.

Omdat ook patiënten in de zomer met vakantie gaan, kan ZGT de personele krapte in de zomer goed opvangen. Maar voor een afdeling verloskunde is het niet mogelijk om met een lagere bezettingsgraad te werken.
Daarom heeft ZGT ervoor gekozen om de klinische verloskunde eerst 3 weken in Hengelo te concentreren en vervolgens 3 weken in Almelo. Op deze wijze kan ZGT de verloskundige professionals telkens op één locatie inzetten. Bij concentratie op de ene locatie is de verloskunde op de andere locatie gesloten. Dit betekent, dat dan alle klinische en poliklinische bevallingen plaatsvinden op de locatie waar de verloskunde op dat moment is geconcentreerd.

Voor poliklinische afspraken kunnen zwangere patiënten tijdens deze zomerregeling bij hun "eigen" ziekenhuis terecht.
Ook bij behoefte aan contact kunnen onze zwangere patiënten gewoon naar de afdeling verloskunde van het "eigen" ziekenhuis bellen.

Alle betrokken patiënten, verloskundigen en huisartsen in de regio zijn hierover inmiddels geïnformeerd, evenals andere betrokken externe relaties.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo


Noot voor de redactie,