Gemeente Eindhoven


* nieuws

* Finale WK Voetbal 2010 Eindhoven en Fiësta del Sol

07-07-2010

Finale WK Voetbal 2010 Eindhoven en Fiësta del Sol

Publicatiedatum: 07-07-2010
Finale WK Voetbal 2010 Eindhoven en Fiësta del Sol

B&W heeft besloten om dit weekend vergunning te verlenen voor de Fiesta del Sol op vrijdagavond en zaterdagmiddag en -avond. Voor de zondag is besloten om enkel vergunning te verlenen voor activiteiten vanaf 18.00 uur.

In aanloop naar het evenement en de WK finale hebben diverse gesprekken tussen de betrokken partijen (gemeente, organisator en ketenpartners) plaatsgevonden. Ook de mogelijkheid dat Nederland in de finale zou staan op 11 juli is hierbij ter sprake gekomen. Dit betekent namelijk dat er een cumulatie van evenementen ontstaat en vanwege drukte in de binnenstad het aspect openbare orde en veiligheid belangrijker wordt. De organisator is medegedeeld dat er bij een cumulatie sprake zou zijn van een aangepaste programmering. De verschillende aspecten hebben geleid tot het besluit om vanaf 18:00 te starten met alle evenementen. Dit sluit ook aan bij de wensen van de horeca, welke feitelijk opdrachtgever en exploitant van Fiesta del Sol zijn.

De uitvoerder van de Fiesta del Sol ziet geen mogelijkheid de oorspronkelijke programmering in tijd te verplaatsen. De horeca heeft als belangrijke financierder zelf besloten de programmering aan te passen.

In de afgelopen weken is gebleken dat er massale behoefte bestaat om gezamenlijk wedstrijden van het Nederlands elftal te bekijken. Het college wil in deze behoefte van Eindhovenaren voorzien door nu toe te staan 4 grote schermen te plaatsen, te weten: Stadhuisplein, 18 Septemberplein, Stationsplein en de Markt. Het is tenslotte een unieke situatie, waarbij het 32 jaar geleden is dat Nederland in een WK finale stond (1978)