Gemeente Heerlen

Finale Nederland-Spanje op groot scherm Pancratiusplein Heerlen

Veiligheidsmaatregelen tijdens WK finale

Nederland staat in de finale van het WK. Deze wedstrijd wordt net als alle eerdere WK wedstrijden van Oranje op het Pancratiusplein in Heerlen-centrum op een groot scherm uitgezonden. De gemeente verwacht dat het net als vorige keren weer druk zal worden met Oranje-supporters die de wedstrijd op het grote scherm willen volgen. Om veiligheidsredenen wordt het Pancratiusplein afgesloten zodra het vol is en worden mensen niet meer toegelaten. Deze maatregel is belangrijk want veiligheid staat voorop. Daarom wordt er bij de ingangen van het plein extra gelet op de volgende punten: bezoekers mogen geen glaswerk, geen blikjes, geen vuurwerk of andere 'gevaarlijke' voorwerpen meenemen.

Ook wordt op het plein gecontroleerd op alcoholgebruik onder de 16 jaar. Omdat de kans groot is dat veel Oranjesupporters naar het Pancratiusplein komen - en het risico bestaat dat bij een vol plein de ingangen voor nieuwe bezoekers gesloten worden - is het belangrijk om op tijd te komen.

Tot nu toe kennen we in Heerlen een succesvolle reeks voetbalfeesten op het Pancratiusplein. Daar zijn we samen met de organisatie en ondernemers trots op. En we hopen met z'n allen dat ook de finale een geweldig en voor iedereen veilig feest zal worden. Want veiligheid staat voorop en daarom vragen we de bezoekers rekening te houden met bovenstaande maatregelen zodat ook zondagavond zonder problemen verloopt. We kunnen dan met z'n allen terugkijken op een succesvol WK met een fantastische afsluiting voor zowel Oranje alsook voor de Heerlense burgers en bezoekers van Heerlen.