Ingezonden persbericht


()

Rotterdam, 9 juli 2010

Spaanse jongeren kijken WK-finale in Haagse parochie

Bezoek aan Nederland in spannende voetbaldagen

Zondag 11 juli kijken Spaanse en Nederlandse jongeren samen de WK finale voetbal in de Agnesparochie in Den Haag. De Spaanse jongeren zijn sinds 5 juli te gast in Haagse geloofsgemeenschap. Dit bezoek maakt voor het bisdom Rotterdam deel uit van de voorbereidingen op de Wereldjongerendagen (WJD) in 2011 in Madrid.

De Spaanse jongeren komen vooral naar Nederland om jongeren te ontmoeten en iets van ons land te zien. Zo bezochten de jongeren Scheveningen en Madurodam in Den Haag en Maastricht. Ook zullen zij een aantal klussen doen in de Sint Agnesparochie, zoals het op knappen van de sacristie. In de avonduren stond er een aantal WK-voetbalwedstrijden op het programma. En natuurlijk wordt het op zondag 11 juli nog extra interessant met de wedstrijd tussen Nederland-Spanje. Op maandagmorgen startte het programma met het morgengebed in de parochie. Daarna zijn ze aan het werk gegaan: de tuin opruimen, de sacristie schoonmaken en schuren, zodat deze opnieuw geschilderd kan worden. De vloer van het priesterkoor is geheel schoongemaakt, de beelden afgestoft, er is koper gepoetst, de opslag uit de toren naar een nieuwe schuur verplaatst et cetera.

Dinsdagmorgen is er een bezoek aan het bisdom Rotterdam gebracht. Hier is verteld over de jongerenactiviteiten van het bisdombureau en zijn de jongeren uitgenodigd om in december naar Rotterdam te komen voor de Taizé bijeenkomst. Dinsdagavond keken de Spaanse en Nederlandse jongeren samen naar de halve finale Nederland - Uruguay.

De Nederlandse jongeren doen door dit bezoek internationale contacten op in aanloop naar de Wereldjongerendagen, die in augustus 2011 worden gehouden in Madrid. Daarnaast maken ze kennis met de Spaanse cultuur en mentaliteit. Naast de groep Spaanse jongeren zal op 12 juli ook een groep jongeren uit Litouwen, Polen, Hongarije en Duitsland enkele dagen ons land bezoeken.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie /