Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Marathonuitzending WK-finaledag op Radio 1

HILVERSUM, 9 juli 2010 - De NOS verzorgt komende zondag op Radio 1 een marathonuitzending rondom de finale van het WK 2010. Vanaf 12 uur 's middags tot in ieder geval twaalf uur 's nachts staat het sein op Oranje. Met bijdragen van verslaggevers van het NOS Radio 1 Journaal en NOS Langs de Lijn op onder meer verschillende locaties in Nederland, waaronder het Amsterdamse Museumplein en het Centraal Station in de hoofdstad en in Zuid-Afrika en Spanje. De presentatie van de twaalf uur durende uitzending is achtereenvolgens in handen van Dione de Graaff (12.00-16.00 uur), Tom van 't Hek (16.00-18.00 uur) en Toine van Peperstraten (vanaf 18.00 uur). De gebruikelijke journaalbulletins om twaalf uur, één uur en zes uur blijven intact.

In het tweede deel, tussen twaalf en twee uur, is ex-betaald voetbal scheidsrechter Henk van Ettekoven te gast. Van Ettekoven is voorzitter van de KNVB-spelregelcommissie en heeft Howard Webb, scheidsrechter van de WK-finale, de afgelopen jaren nauwlettend gevolgd. Tijdens de avonduitzending geeft Hans Kraay sr. een analyse voor de wedstrijd en na afloop.

NOS-correspondent Tim de Wit en verslaggever Roel Pauw zijn, samen met de Langs de Lijn-verslaggevers Ronald van der Geer en Edwin Cornelissen, in Zuid-Afrika voor het verslag van de laatste actualiteiten. Verder praat de Spaanse sportcorrespondent Edwin Winkels de luisteraars bij vanuit Barcelona, terwijl Robbert Bosschart (NOS-correspondent in Spanje) en verslaggever Jessica van Spengen verslag doen vanuit Madrid. Mattijs van de Wiel, Edwin van den Berg, Joris van de Kerkhof, Hendrik Willem Hofs, Robert Bas, Olof van Joolen en Theo Verbruggen rapporteren vanaf verschillende plaatsen in Nederland.

12.00-14.00 uur NOS Langs de Lijn
Onderwerpen (onder voorbehoud):
* WK-nabeschouwing met NOS-commentatoren Arno Vermeulen en Evert ten Napel. * Oranje op het WK 2010, een terugblik en een voorbeschouwing op de finale met Jack van Gelder. * Tim de Wit over Zuid-Afrika en een terugblik op het toernooi. * Margriet Brandsma (Duitsland) en Marjon van Royen (Uruguay) over de zaterdagavond gespeelde wedstrijd om de 3e/4e plaats tussen Duitsland en Uruguay. * Voorbeschouwing op de WK-finale met Edwin Winkels. * 'Rondje langs de velden': hulpdiensten, politie, horeca etc. * Steven Dalebout en Paul Sanders spreken voor vertrek van de Tour-etappe naar Morzine met Spaanse en Nederlandse wielrenners over de finale.

14.00-18.00 uur Radio Tour de France
Onderwerpen:
* Verslag van de 8e etappe van Les Rousses naar Morzine. * Flitsen met het laatste WK-nieuws met de verslaggevers en correspondenten in binnen- en buitenland. * Steven Dalebout en Paul Sanders spreken na aankomst van de Tour-etappe in Morzine met Spaanse en Nederlandse wielrenners over de finale.

18.00-24.00* uur NOS Langs de Lijn
Onderwerpen:
* Voorbeschouwing op de WK-finale met Hans Kraay sr. * Flitsen met het laatste WK-nieuws met de verslaggevers en correspondenten in binnen- en buitenland. * Commentaar bij de wedstrijd wordt verzorgd door Jack van Gelder en Bas Ticheler.

* afhankelijk van de actualiteit gaat de uitzending ook na 24.00 uur verder.



Nederlandse Omroep Stichting (NOS)