Verslaggevers over de hele wereld verslaan wedstrijd Nederland-Spanje


Radiozender FunX gaat ook op in oranjegekte

ROTTERDAM, 20100709 -- Nederland speelt zondag tegen Spanje, de Europese Kampioen van 2008. Jongerenzender FunX is Oranje en verzorgt speciale uitzendingen. Luisteraars, bn-ers en artiesten doen verslag van de oranjegekte vanuit landen over de hele wereld. Het radiostation schakelt o.a. met Victor Posthuma, speciale FunX verslaggever in Zuid-Afrika, NOS commentator Frank Snoeks en artiest en tevens presentator Mo Fouradi in Miami.

Verslaggeving Zuid-Afrika
In de WK finale uitzending (19.00 - 00.00 uur) wordt de wedstrijd voorbesproken met onder andere met NOS commentator Frank Snoeks in Zuid-Afrika. Ook Victor Posthuma, speciale FunX verslaggever, doet verslag vanuit het gastland en blikt terug op zijn ervaringen in het land de afgelopen maand.

Tijdens de uitzending FunX Five Afrika (17.00 - 19.00 uur) staat het WK gastland Zuid-Afrika centraal. In samenwerking met het Keniaanse radiostation This Is Africa blikken we terug op de invloed die het voetbaltoernooi heeft gehad op het werelddeel Afrika. Ook spreekt FunX met diverse hulporganisaties die zich inzetten voor Zuid-Afrika en het effect dat het WK Voetbal hierop heeft gehad.

Buitenlandse sfeerverslagen
Voor, tijdens en na de wedstrijd wordt de oranje sfeer gepeild door luisteraars, bn-ers en artiesten in het buitenland. FunX spreekt onder meer naar verslaggevers in Spanje, Turkije, Amerika, Zuid-Afrika, Marokko, de Nederlandse Antillen en St. Maarten.

Verslag uit eigen land
In de speciale WK uitzendingen bespreekt FunX de wedstrijd ook met sportjournalist Emile Schelvis en oud-scheidsrechter Mario van der Ende. Van der Ende vertelt de FunX luisteraar meer over de Engelse scheidsrechter Howard Webb die de wedstrijd gaat fluiten. NOS nieuwslezer Mustapha Margadi doet verslag vanaf het Museumplein in Amsterdam waar vele voetballiefhebbers samen de wedstrijd kijken.

FunX