Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam


IJsselmonde sluit North Sea Round Town
Jazz op Zuid af met traditionele optredens

Voorafgaand aan het wereldberoemde North Sea Jazz Festival heeft de hele stad Rotterdam 2 weken in het teken gestaan van jazz. Als onderdeel van North Sea Round Town Jazz op Zuid is het festival een echt begrip geworden in IJsselmonde. Deelgemeente IJsselmonde sloot dit jaar haar muzikale programma af met een aantal traditionele optredens in de wijk. De officiële opening van Jazz op Zuid was op 23 juni in theater Zuidplein. Van 25 juni tot en met 4 juli bruiste ook IJsselmonde even van jazz.

Woensdag 23 juni Elizabeth Simonian zong de sterren van de hemel in Theater Zuidplein met haar openingsoptreden. Ook dit jaar werd het North Sea Round Town Jazz op Zuid-festival gezamenlijk met IJsselmonde, Charlois en Feijenoord feestelijk geopend. Wim Warmans Latin Confusion verzorgde tijdens het openingsfeest in theater Zuidplein een swingend slotoptreden. Wim Warman is wereldberoemd en hij komt oorspronkelijk van Rotterdam Zuid.
De Senioren Big Band Rotterdam startte vrijdag 25 juni met het eerste optreden van Jazz op Zuid in IJsselmonde. Onder zangbegeleiding van Hennie Fagnotti kwam het klassieke en hedendaagse Big Band repertoire heel goed tot zijn recht in de mooie historische Adriaen Janszkerk.

Dat jazz ook voor jongeren is, liet Nelio Fortes horen met een concert in trefpunt De Focus op vrijdag 2 juli in Beverwaard. Samen met dansduo Romario en Mitchell werd het een spetterende show vol zang en dans.

In samenwerking met Fusion Radio kregen op 2 juli in De Focus ook Beverwaardse talenten de kans hun zangtalent te tonen aan het publiek. Charissa Burke (boven), Lesly Pengel (onder) en Ecuazolano (rechts) stonden in het voorprogramma