Politie Drenthe

Zondag 11 juli 2010

Provincie Drenthe, 11-07-2010

Autos over de kop in de sloot
ASSEN Twee autos raakten zaterdagmiddag total loss bij een ongeval op de A28 nabij Assen. Een 24-jarige bestuurster uit Groningen kwam vermoedelijk met haar voertuig in de linkberm en heeft een stuurcorrectie naar rechts gedaan. Hierdoor botste ze tegen een 55-jarige bestuurder uit Nijmegen die op de rechter weghelft reed. Beiden autos sloegen over de kop en kwamen in de sloot tot stilstand. Beide bestuurders zijn vermoedelijk met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen zijn afgesleept.

Jongeman aangehouden wegens vernieling
BORGER Agenten hebben zaterdagavond een 19-jarige jongen uit Borger aangehouden wegens vernieling van een deur van een woning aan het Hunzedal. De jongeman is ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden
ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man (woonplaats nog onbekend) aangehouden wegens winkeldiefstal. De man zou goederen hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Triade in Assen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Op het bureau bleek dat de verdachte nog een openstaande boete had. Hij is ingesloten.

Snorfietser gewond na aanrijding
HOOGEVEEN Een 23-jarige snorfietser uit Hoogeveen raakte zaterdagavond gewond na een aanrijding op de Ericalaan in Hoogeveen. Een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Hardenberg reed op de Ericalaan en wilde linksaf de Boekweitlaan oprijden. Hij zag daarbij de snorfietser over het hoofd. De snorfietser is met rugpijn en schaafplekken op zijn lichaam naar het ziekenhuis in Hoogeveen vervoerd. De jongeman zat met ontbloot bovenlichaam op de snorfiets.

Aanhouding wegens vernieling

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. De jongeman, die onder invloed van alcohol verkeerde, had onder meer een ruit van zijn woning vernield. De moeder en haar vriend wisten de jongeman die volledig door het lint ging, onder controle te krijgen. Zij belden de politie. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie mannen (20, 28 en 54 jaar oud uit Assen) aangehouden aan de Brinkstraat in Assen. De drie gingen de confrontatie aan met twee portiers van een discotheek aan de Brinkstraat. Eén van de drie verdachten was de toegang tot de discotheek ontzegd. Toen de drie mannen meerdere malen de vordering om weg te gaan negeerden, zijn ze door de agenten aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige bestuurder uit Coevorden aangehouden wegens rijden onder invloed aan de Tuinstraat. De man blies op het bureau 315 ugl. Hij is ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht aanrijding tussen fiets en personenauto

NIETAP De politie zoekt getuigen van het doorrijden na een aanrijding aan de JP Santeeweg in Nietap. Een fietser is zaterdag 10 juli rond 18.45 uur na een botsing met een auto doorgereden zonder zijn gegevens achter te laten. De jongeman zou tegen een auto zijn gereden, die daar geparkeerd stond. De fiets van de jongeman was beschadigd. De fietser is er vandoor gegaan. Aan de auto is schade ontstaan. Mensen die meer weten over deze aanrijding, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Uitslaande brand horecagelegenheid
MIDLAREN In de vroege morgen van zondag (rond 6.00 uur) is een horecagelegenheid aan de Groningerstraat in Midlaren volledig uitgebrand. Niemand raakte gewond. De oorzaak is nog onbekend.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.