Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 11-07-2010

Tractorbestuurder veroorzaakt vernielingen

TIENHOVEN -Zaterdagmiddag 10 juli omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een tractor aan de Nieuweweg een aantal autos langs de weg zou hebben geraakt met als gevolg vernielingen.

De politie stelde een onderzoek in en stuitte op een tractor die bestuurd werd door een 16-jarige Utrechter. De jongeman krijgt een proces-verbaal.

Zonder rijbewijs maar met wapens

MAARSSEN Even na middernacht op zondag 11 juli zagen surveillerende politieagenten in de parkeergarage van het Bisonspoor een 20-jarige man uit Maarssen zonder het bezit van een rijbewijs in een auto rijden. De man kreeg direct een bekeuring en bij verdere controle zagen de agenten dat er in de auto een mes en wapenstok lagen. De Maarssenaar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

De politie maakt proces-verbaal op.

Havenmeester krijgt klappen

VINKEVEEN - Op de Vinkeveense plassen is vrijdagavond 9 juli rond 23.55 uur een havenmeester mishandeld nadat hij iemand aanspraak op zijn vaargedrag.

De havenmeester sprak een groepje mensen in een rubberbootje aan omdat de boot te snel vaarde. De bestuurder legde de boot aan, stapte uit en gaf de havenmeester een aantal klappen. De bestuurder van de rubberboot voer vervolgens weg richting het eiland.

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen via telefoonnummer 0900-8844.

Mannen op boot aangehouden

MAARSSEN Vrijdagmiddag rond 13.30 uur zagen getuigen op een boot van een bekende twee vreemde mannen varen. De getuigen alarmeerden de politie. De politie hield de twee mannen (37 en 47 jaar en afkomstig uit Gennip) aan en bracht ze over naar het politiebureau voor verhoor. Een van de verdachten bekende de boot te hebben gestolen om in Amsterdam de huldiging van het Nederlands voetbalelftal te kunnen meemaken.