Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht, 11-07-2010

Te veel gedronken

DOORN - Op vrijdag 9 juli rond 16.30 uur hield de politie op de Oude Woudenbergseweg in Doorn een 38-jarige automobilist aan voor het rijden onder invloed. Ademanalyse wees 765 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.

Te veel gedronken en doorrijden bij schade

DRIEBERGEN-RIJSENBERG - Op zaterdag 10 juli tegen 3.00 uur kreeg de politie een melding dat een automobilist op de Traaij ter hoogte van een horecazaak enkele geparkeerde scooters om ver gereden zou hebben en vervolgens doorgereden was. Even later trof de politie een 22-jarige automobilist aan uit Driebergen-Rijsenberg die voldeed aan het opgegeven signalement. Ademanalyse wees 865 ug/l uit. De automobilist kreeg een rijverbod van 10 uur. De politie wilde ook het rijbewijs van de man invorderen maar hij gaf aan dit kwijt te zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Via babbeltruc geld gestolen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Op donderdagmiddag 8 juli was een oudere dame aan de Koningin Wilhelminalaan slachtoffer van diefstal van geld via een babbeltruc.

De 82-jarige dame kreeg rond 13.50 uur twee meisjes aan de deur die haar vroegen naar een bepaald adres. Vervolgens kwamen de meisjes terug met cake en hielden de vrouw aan de praat. Ondertussen heeft kennelijk één van de twee kans gezien een bankpas uit een tas weg te nemen. Later kreeg de vrouw een telefoontje zogenaamd van de afdeling gevonden voorwerpen van het hoofdkantoor van de bank en wist men de pincode van de vrouw te ontfutselen. Omdat zij de zaak bij nader inzien niet vertrouwde, heeft zij hier vrijdag melding van gemaakt bij de politie. Er is een aanzienlijk bedrag van haar rekening gepind.

Signalementen twee verdachten:

Geslacht: vrouw

Leeftijden: 17 tot 20 jaar

Omschrijving: de meisjes vertelden zelf van Grieks/Nederlandse afkomst te zijn

Lengte: ongeveer 1.60 -1.70meter lang

Haar: kort donkerbruin/zwart haar

Heeft u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie van district Heuvelrug via 0900 8844.

Illegaal een duik in het zwembad

LEERSUM- De politie kreeg vrijdagavond rond 22.30 uur een melding dat jeugd zou zwemmen in het zwembad aan de Scherpenzeelseweg, terwijl het bad op dat tijdstiip gesloten was.

Er bleken inderdaad drie jongens van 14, 15 en 19 jaar te zwemmen. Ook constateerde de politie schade bij het bad.

De jongens kregen een bekeuring voor baldadigheid en hun gegevens zijn doorgegeven aan het zwembad. Hen is gemeld dat het bad mogelijk stappen tegen hen kan ondernemen. De twee minderjarige jongens zijn opgehaald door hun ouders.