Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.40 uur

Utrecht, 11-07-2010

Man aangehouden voor aanranding

UTRECHT - Vrijdagavond 9 juli om 21.45 uur heeft de politie in de Drakenburgstraat een 39-jarige man uit Amersfoort op verdenking van aanranding aangehouden. Eerder die avond meldde een 14-jarig meisje uit Maarn dat zij rond 21.00 uur in de tram tussen het Stationsplein en het 5 Meiplein door een man was betast. De man was naast haar gaan zitten terwijl de moeder van het meisje een kaart aan het afstempelen was.

Het meisje gaf de politie het signalement van de man door. Met hulp van Cameratoezicht kon de politie de verdachte aanhouden. De man is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Agressieve man aangehouden

UTRECHT Zaterdagochtend 10 juli rond 09.30 uur werd de politie naar de Burgemeester Reigerstraat gestuurd omdat een man mogelijk bezig was een fiets te stelen. De politie nam poolshoogte en trof op de de Oudwijkerveldstraat een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen agenten de verdachte zonder fiets- aanspraken, reageerde hij meteen agressief en schold de agenten uit. Toen de man (een 21-jarige inwoner van Soest) werd aangehouden voor belediging verzette hij zich hevig. Hij probeerde een agent te bijten en in de auto op weg naar het politiebureau bespuugde hij een andere agent.

De man is ingesloten op het bureau.

Drugshandel

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterag 10 juli hield de politie rond 05.00 uur op de Viebrug twee Utrechters aan op verdenking van drugshandel.

De politie nam een hoeveelheid cocaïne en geld in beslag. Het tweetal (33 en 27 jaar) is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

De politie maakt proces-verbaal op.

Door alcohol vast in trambaan

UTRECHT Zaterdagavond rond 23.45 uur werd de politie naar de Weg der Verenigde Naties gestuurd. Een voertuig was daar op de trambaan vast komen te zitten. De bestuurder verklaarde dat hij op de rotonde van het 24 Oktoberplein een rijbaan had gemist en op de trambaan terecht gekomen was. De man (42 jaar en afkomstig uit Vinkeveen) verkeerde onder invloed van alcohol. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de man veel te veel had gedronken. Hij blies 695 ug/l bij de ademanalyse. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man en vorderde zijn rijbewijs in.

Een takelwagen heeft het voertuig weggehaald.

Woninginbraak mislukt?

UTRECHT Zondagochtend 11 juli heeft de politie rond 05.30 uur op de Makassarstraat een 26-jarige Utrechtse verdachte van woninginbraak aangehouden. Een bewoner hoorde harde bonken op zijn voordeur en nam een kijkje. Hij zag de verdachte die voor zijn deur stond een aanloop nemen en tegen zijn deur bonken. De bewoner alarmeerde de politie en hield de verdachte aan. De Utrechter is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.