Politie Groningen

Zondag 11 juli 2010

Provincie Groningen, 11-07-2010

Meisje (6) zwaar gewond bij ongeval

TEN BOER Bij een verkeersongeval op het Vierendeel in Ten Boer is zaterdagavond een 6-jarig meisje uit Ten Boer zwaar gewond geraakt. Het meisje zat op de stoep op de oprit van een woning te kijken naar het flessenvoetbal van drie andere buurtkinderen. Op dat moment kwam een 46-jarige buurman met zijn auto aangereden. Hij zag twee van zijn dochters op straat spelen. Hij reed vervolgens stapvoets de oprit van zijn woning op. De man zag hierbij de op de stoep zittende 6-jarige over het hoofd. Het meisje kwam hierdoor onder de auto terecht. Het meisje werd met in ieder geval ernstig beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een blaastest wees uit dat de buurman geen alcohol had gedronken. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaakt.

Noodweer houdt politie en brandweer druk bezig

PROVINCIE GRONINGEN De politie en brandweer hebben het zaterdagnacht erg druk gehad met de gevolgen van het noodweer dat over de hele provincie kwam. Vooral in het Westerkwartier kwamen veel meldingen van stormschade binnen. Door blikseminslag raakte een woning aan de Tjalk in Zuidhorn in brand. De 87-jarige bewoonster werd op de zolderverdieping van het pand aangetroffen. De bejaarde vrouw werd ter plekke bekeken en behandeld door ambulancepersoneel. De woning raakte beschadigd door de blikseminslag. In onder meer Hoogezand, Zuidhorn, Adorp, Grijpskerk, Opende, Marum, Groningen en Leek kwamen meldingen binnen van omgewaaide bomen, grote takken op de rijbaan en omgewaaide lantaarnpalen. In de loop van de nacht verbeterde het weer, waarna de drukte afnam.

Hardleers Fries kijkt te diep in het glaasje

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond op de Rijksweg N46 in Groningen een 23-jarige man uit Harlingen aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd met een snelheid van 128 km/uur geklokt, terwijl op deze weg een snelheidslimiet van 100 km/uur geldt. De Fries werd korte tijd later gecontroleerd op de Kluiverboom. Een blaastest wees uit dat hij vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,55 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de man zonder rijbewijs had gereden. Daar de Fries vaker betrapt is voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs, werd zijn auto afgesleept naar een politiebureau. De officier gaat beslissen wat met de auto gaat gebeuren. De verdachte mocht na verhoor huiswaarts.

Snorfietser gewond na val

GRONINGEN Een 31-jarige man uit Groningen is zaterdagavond op het Hoendiep in Groningen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Stadjer had rijdend op zijn snorfiets vermoedelijk een stoeprand over het hoofd gezien. Hij ging vervolgens onderuit. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. De 31-jarige moest vanwege zijn letsel een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Vlucht Damster resulteert in aanrijding

DELFZIJL De politie heeft na een korte achtervolging in Delfzijl een 19-jarige man uit Appingedam aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Damster met zijn auto op de Handelskade Oost wegrijden. Bij het zien van de politie verhoogde de 19-jarige zijn snelheid. Na een korte achtervolging via de Oosterveldweg, De Vennen, Oude Schans en Rijksweg ging het fout op Midscheeps. De Damster botste op deze weg tegen een lantaarnpaal. De verdachte werd uit de auto gehaald en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd vastgesteld dat de verdachte 1 promille alcohol in zijn bloed had. De jongeman is een beginnend bestuurder. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De Damster verklaarde veel spijt te hebben. Hij had volgens eigen zeggen 5 of 6 bekers bier gedronken. De beschadigde auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Man weigert ademanalysetest

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagnacht op de Atlantislaan in Stadskanaal een 35-jarige man uit Ter Apel aangehouden. De Ter Apeler werd in zijn auto gecontroleerd. De dienders roken een alcohollucht bij de bestuurder. Hij weigerde op straat echter mee te werken aan een blaastest. Ook weigerde hij medewerking aan de ademanalysetest op het politiebureau. De 35-jarige bleek al eerder voor rijden onder invloed te zijn aangehouden. Verder bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte, omdat hij de ademanalysetest heeft geweigerd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist rijdt auto in sloot

ADUARD - De politie heeft zaterdagavond op de Burgemeester van Barneveldweg in Aduard een 51-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had op de plek van de grasbaanraces zijn auto willen verplaatsen. Dit ging fout, want de 51-jarige was pardoes met zijn wagen in de sloot gereden. De politie constateerde dat de bestuurder zwaar onder invloed verkeerde. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek dat de verdachte zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Negen bekeuringen bij controles Lauwersmeer

LAUWERSMEER De politie heeft vrijdag en zaterdag aan diverse schippers negen bekeuringen uitgedeeld. Het viel meerdere keren op dat mensen zich op een band of al drijvend zich lieten voortslepen door een boot. Hoewel dit niet is toegestaan, heeft de politie besloten voor deze overtredingen te waarschuwen. Wel werden negen bekeuringen uitgedeeld voor: te hard varen (3x), geen vispas bij zich hebben (1x), geen reddingsvesten aan boord (2x), geen registratiebewijs bij zich hebben (1x), geen brandblusser aan boord (1x) en geen vaarbewijs hebben (1x). De politie kreeg veel waardering voor haar aanwezigheid en corrigerende optreden. Ook op andere wateren in de provincie Groningen werden controles uitgevoerd. Ook hier werden bekeuringen uitgedeeld.

Man lichtgewond na onenigheid

NIEUWE PEKELA Een 20-jarige bewoner van een woongroep aan de Rozenhof in Nieuwe Pekela is zaterdagavond licht gewond geraakt na onenigheid met een één jaar jongere bewoner. De 19-jarige verdachte was om onbekende reden kwaad geworden op zijn medebewoner. Hij sneed hem met een klein mes bij één van zijn oren. Hierop werd de politie gewaarschuwd. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen. De politie onderzoekt het incident.