Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |NW Veluwe - Veel overlast en schade door noodweer         |

De enorme regen- en onweersbuien zijn zaterdagavond en in de nachtelijke uren van zondag 12 juli veel gepaard gegaan met veel overlast en schade. Persoonlijke ongelukken hebben zich voor zover bij de politie bekend, niet voorgedaan.


Blikseminslag zorgde voor woningbranden in Emst en Doornspijk (zie eerder persbericht deze ochtend)


Tijdens het tractor pulling-feest, Beach Pull, op strand Nulde in Putten kwamen bezoekers in de verdrukking toen men massaal wilden schuilen in overdekte ruimten. Met name voor de vele fietsers werd geregeld dat men kon schuilen in het nabijgelegen hotel.


Door de harde wind vielen bomen en takken op de doorgaande wegen waardoor het verkeer gestremd raakte. De brandweer en gemeenten zorgden dat de wegen weer vrij gemaakt werden.


De overvloedige regen kon door het riool niet zo snel worden verwerkt. Op tal van plaatsen kwamen putdeksels omhoog en raakten wegen tijdelijk gestremd door het vele water op de weg.


Op de Apeldoornseweg en de Laan van Fasna in Vaassen, liepen drie auto's schade op door omhoogkomende putdeksels.


De brandstoftank van een juist passerende auto raakte lek waardoor er dieselolie op het wegdek stroomde. De brandweer verleende hulp. Een andere auto raakte defect en moest ook worden afgesleept. Van een derde auto raakte een band lek.


Onder in het aquaduct van de Knardijk in Harderwijk ontstond een grote hoeveelheid regenwaterwater omdat de afpompinstallatie van het bouwwerk defect was geraakt. Het verkeer moest worden omgeleid.

|     |Nunspeet - Gewond bij aansluiten busje met campinggas     |

Een 31-jarige vrouw uit Nunspeet liep zaterdagmiddag 10 juli rond 19.40 uur lichte brandwonden op, toen haar kleding door een steekvlam in brand raakte.


De steekvlam ontstond, toen men een busje campinggas wilde aansluiten op een brandertje, dat men buiten wilde gebruiken.


Het aansluiten van het gasbusje vond plaats in de keuken van de woning (aan de Mackaystraat), vlak bij een brandend gasfornuis. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis om de verwondingen te verzorgen. De gealarmeerde brandweer en politie verleenden hulp.

|     |Ermelo - Twee gewonden bij ongeval                        |

Bij een verkeersongeval tussen een personenauto en een groepje fietsers op de Telgterweg in Ermelo, zijn zaterdagavond 10 juli twee fietsers van 21 en 50 jaar gewond geraakt. De autobestuurder, een 24-jarige Puttenaar, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij werd aangehouden en blies 0,7 prom


De auto en de groep fietsers reden elkaar, tijdens de flinke regenval rond 23.55 uur tegemoet.


In een bocht in de weg nam de autobestuurder de binnenbocht en raakte enkele fietsers.


De 50-jarige gewonde man uit ermelo, werd per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 21-jarige, eveneens afkomstig uit Ermelo, liep letsel op in zijn gezicht. Hij werd ter plaatse door de ambulancemedewerkers verzorgd.


.

-----------------------

(





(



---- --