Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 11-07-2010

Verdachten gezocht in verband met mislukte straatroof

AMERSFOORT Een 43-jarige man uit Amersfoort wist zich zaterdag 10 juli 2010, omstreeks 16.30 uur op de Hooglandsedijk met succes te verweren tegen belagers.

De man reed over de Hooglandsedijk in de richting van de Keerkring. Toen hij net voorbij een voetbalveldje was zag hij dat een jongen (dader 1) uit de bosjes stapte en naar hem zwaaide. Daarop stopte omdat hij dacht dat er iets aan de hand was. De jongen wilde echter zijn portemonnee en mobiele telefoon hebben en dreigde met een voorwerp. De man sloeg de jongen die vervolgens wegrende in de richting van de Bosbouwweg. Op dat moment sprong dader 2 uit de bosjes om de nek van de man. De man sloeg ook deze dader van zich af. Deze dader rende weg in de richting van de Kwekersweg. De man zelf heeft geen letsel of schade opgelopen maar mogelijk de belagers wel.

Signalementen verdachten:
Dader 1:

- Licht getint uiterlijk,

- tussen de 16 a 17 jaar oud,

- normaal postuur,

- tussen de 1.65 en de 1.75 meter lang,

- kort opgeschoren zwart haar, bovenop stekeltjes,
- droeg een zwart shirt zonder mouwen van het merk Nike,
- droeg een zwarte korte broek met aan de zijkanten zogeheten Kappa-poppetjes.

- droeg zwarte Nike sportschoenen

Dader 2:

- Licht getint uiterlijk,

- tussen de 16 a 17 jaar oud,

- normaal postuur,

- tussen de 1.65 en de 1.75 meter lang,

- kort opgeschoren zwart haar, bovenop stekeltjes,
- droeg eveneens een zwart t-shirt van Nike,
- droeg een zwarte korte broek,

- droeg witte sportschoenen met een zwarte strakke streep aan de zijkant en een witte zool met een blauwe streep er overheen.

Heeft u informatie over deze zaak, neemt u dan contact op met de politie van Eemland zuid via 0900 8844.

Aanhouding na belediging buschauffeur

LEUSDEN Vrijdagmiddag rond 14.30 uur is een 20-jarige man (woonplaats nog onbekend) door de politie aangehouden voor belediging van een buschauffeur. De man stapte in de bus op het Geerrtudishof en wilde niet betalen voor de busrit. Toen de chauffeur weigerde verder te rijden beledigde de man de chauffeur. De politie werd gebeld en hield de man aan.

De buschauffeur heeft aangifte gedaan en de politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Man beledigt agenten en verzet zich bij aanhouding

AMERSFOORT - Op zaterdag 10 juli rond 04.15 uur liepen politieagenten op de Lavendelstraat langs een groepje mensen. Een 24-jarige man uit de groep ( woonplaats nog onbekend), beledigde de agenten. Toen hij werd aangehouden verzette hij zich en sloeg een van de agenten. Met gepast geweld is de man onder controle gebracht en naar het politiebureau overgebracht. Ook in de rit naar het politiebureau ging de man door met beledigen. De verdachte is ingesloten.