Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 11-07-2010

Bestuurder brommobiel bekneld na ongeval

HOEVEN: Bij een eenzijdig ongeval met een brommobiel is zaterdagmorgen aan de Sint Bernardusstraat een 17-jarige inwoner van Bosschenhoofd gewond geraakt. Rond 10:22 uur verloor de jongeman door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van zijn microcar en botste frontaal op een boom. De bestuurder raakte door het ongeval bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft hem bevrijd. Met een beenfractuur en inwendige bloedingen is hij met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Verkeersongevalanalisten hebben een
(sporen)onderzoek ingesteld.

Dronken automobilist belandt in sloot

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen vond op de Rijksweg A4 een eenzijdig verkeersongeval plaats. Door nog onbekende oorzaak verloor een 25-jarige inwoner van Kruiningen omstreeks 08:30 uur de macht over het stuur, reed van het talud af en kwam tot stilstand in een sloot.

Op het bureau blies de automobilist een waarde van 390 ug/l, terwijl de maximale limiet 220 ug/l bedraagt. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Rotterdammer voldoet niet aan politiebevel

ROOSENDALER: Tijdens het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Roosendaal is zondagmorgen een 23-jarige inwoner van Rotterdam aangehouden. De Rotterdammer was rond 02:15 uur betrokken bij een conflict en voldeed niet aan een politiebevel om te vertrekken. Hij is voor overgebracht naar een politiecel. In de loop van zondag is hij op vrije voeten gesteld.

Vrouw geschept door automobilist: bestuurder meldt zich later op bureau

BERGEN OP ZOOM: Bij een aanrijding op de Pastoor Jutenlaan is
zaterdagmiddag een 30-jarige inwoonster van Bergen op Zoom gewond geraakt. De vrouw stak kort na 17:00 uur samen met haar man en kinderwagen de weg over en werd geschept door een 20-jarige
automobilist uit Bergen op Zoom. Haar man en kind bleven ongedeerd. De man reed na het ongeval door, maar meldde zich korte tijd later op het politiebureau.

Uit het eerste onderzoek van de politie blijkt dat de automobilist over de Pastoor Jutenlaan reed, komende uit de richting van de Guido Gezellelaan. Na een inhaalmanoeuvre ontstond een aanrijding met de voetgangster, die samen met haar gezinsleden net de weg overstak. Met onbekend letsel is het slachtoffer in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Zij verkeert niet in levensgevaar. De ambulancebroeders kregen bijstand van de traumahelikopter. De
bestuurder van de auto verklaarde tegen de politie dat hij erg geschrokken was en daarom was weggereden. Verkeersongevalanalisten hebben op de plaats van de aanrijding een (sporen)onderzoek ingesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Bergenaar. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie en brandweer hebben handen vol aan noodweer

TILBURG/OOSTERHOUT: In de gehele regio Midden en West Brabant heeft het noodweer van zaterdagavond voor veel overlast gezorgd. Er was sprake van felle regen- en hagelbuien, gepaard met zwaar onweer.

Op de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg kwamen meer dan 1000 meldingen binnen over wateroverlast, stormschade aan panden, omver gewaaide bomen over wegen en blikseminslagen. De brandweer ging enkele honderden keren op pad om hulp te bieden, maar kon het groot aantal hulpvragen niet aan.

De popfestivals Breda Live en Oosterhout Live en de Exotic Green Rally in Etten Leur werden stopgezet. In Tilburg trok een windhoos over, waardoor enkele bomen sneuvelden. Het publiek bij hetpopfestival Breda Livezocht een veilig heenkomen in parkeergarages. Iets later werd het festival helemaal afgelast. Ook het terrein vanOosterhout Liveis door de organisatie en politie ontruimd na scheuren van het dak van een tent boven het publiek.

Tussen Breda en Diessen stond een groot aantal straten onder water en kwam het water tot in de woningen. Er deden zich voor zover bekend geen persoonlijke ongevallen voor. Vanmorgen kwam een Tilburger erachter dat zijn pony was overleden, doordat een boom op het beest was gevallen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 11-07-2010 13:33 | © Regio Midden en West Brabant |