Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 11-07-2010

Brandstofdief aangehouden

ACHTMAAL: Aan de Nieuwmoerseweg in Achtmaal is in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van het Roemeense Suceava aangehouden. Rond 00:30 uur werd de Roemeen door oplettende burgers op heterdaad betrapt bij een poging om met een tuinslang en jerrycan diesel uit de tank van een vrachtwagen te stelen. Zijn maatje wist te vluchten en is niet meer aangetroffen. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Politie houdt toezicht op stappers

BREDA: De politie heeft zaterdagavond en nacht toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger, bikers en twee agenten te paard in. Het centrum van Breda werd daarnaast, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Agenten hebben drie verdachten aangehouden.

Rond 02:35 uur pleegden twee inwoners van 18 en 19 jaar uit Bavel aan de Torenstraat een mishandeling. Zij konden worden aangehouden en komen in aanmerking voor het project Weekendje Weg. Vijf minuten later voldeed een 23-jarige Bredase stapper in de Reigerstraat niet aan een politiebevel om het uitgaanscentrum te verlaten. Tussen 21:00 en 21:30 uur werd BredaLive afgebroken in verband met noodweer en zware onweersbuien. Korte tijd later werd het muziekevenement definitief afgelast.

Uitgaan in Breda is veilig en gezellig. Politie, gemeente en
horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen daarbij op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele
uitgaansgebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Scooterrijder gewond bij verkeersongeval

BREDA: Zondagmorgen vond aan de Westerparklaan een aanrijding plaats tussen een taxi en een scooter. Rond 03:50 uur reed 43-jarige Bredase taxichauffeur over de Westerparklaan, komende uit de richting van de Keijzersmantel. Op de kruising wilde hij rechtdoor rijden. Op de kruising ontstond een aanrijding met een bromfietser, die een
beenfractuur en een klaplong opliep. Hij reed op de Zandoogjes en wilde de Van de Reijtstraat inrijden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het verkeersongeval.

Verkeershandhavingsteam houdt verkeerscontroles tijdens Exotic Green Rally

ETTEN-LEUR/ZUNDERT: Het regionaal Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant heeft op vrijdagavond en zaterdagavond in Etten-Leur en Zundert verkeerscontroles gehouden. Agenten voerden controles uit op het gebruik van alcohol, rijgedrag en maximum snelheid.

Vrijdag stond een controlepost opgesteld aan de Ambachten in Zundert, waar bijna 900 bestuurders een blaastest moesten ondergaan. Negen bestuurders bleken in overtreding. Drie van hen moesten direct het rijbewijs inleveren. Zaterdagavond vond de controle plaats op de Bredaseweg in Etten-Leur. Hier werd van 264 bestuurders een blaastest afgenomen. Zes bestuurders waren in overtreding. Eén bestuurder werd aangehouden op verdenking van GHB gebruik. Van hem is een bloedproef afgenomen en is zijn rijbewijs ingevorderd.

Op verschillende plaatsen is het verkeerd met lasergun, radarapparatuur en videovoertuigen gecontroleerd op de maximum snelheid. gecontroleerd op snelheid en rijgedrag. 160 automobilisten reden te hard. Van vier bestuurders is het rijbewijs ingenomen vanwege hoogte van de
snelheidsovertreding of gevaarlijk rijgedrag. (74 km, 64 km en 72 km te hard). Een bestuurder van een personenauto ging inhalen in een bocht terwijl er auto's tegemoet kwamen rijden. Agenten schreven verder nog bekeuringen uit voor het negeren van een rood verkeerslicht, rijden zonder rijbewijs en geen verzekering.

Politie en brandweer hebben handen vol aan noodweer

TILBURG/OOSTERHOUT: In de gehele regio Midden en West Brabant heeft het noodweer van zaterdagavond voor veel overlast gezorgd. Er was sprake van felle regen- en hagelbuien, gepaard met zwaar onweer.

Op de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg kwamen meer dan 1000 meldingen binnen over wateroverlast, stormschade aan panden, omver gewaaide bomen over wegen en blikseminslagen. De brandweer ging enkele honderden keren op pad om hulp te bieden, maar kon het groot aantal hulpvragen niet aan.

De popfestivals Breda Live en Oosterhout Live en de Exotic Green Rally in Etten Leur werden stopgezet. In Tilburg trok een windhoos over, waardoor enkele bomen sneuvelden. Het publiek bij hetpopfestival Breda Livezocht een veilig heenkomen in parkeergarages. Iets later werd het festival helemaal afgelast. Ook het terrein vanOosterhout Liveis door de organisatie en politie ontruimd na scheuren van het dak van een tent boven het publiek.

Tussen Breda en Diessen stond een groot aantal straten onder water en kwam het water tot in de woningen. Er deden zich voor zover bekend geen persoonlijke ongevallen voor. Vanmorgen kwam een Tilburger erachter dat zijn pony was overleden, doordat een boom op het beest was gevallen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 11-07-2010 13:35 | © Regio Midden en West Brabant |