Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout

Oosterhout NB, 11-07-2010

Grote brand legt caravanstalling in de as

ANDEL: Een grote brand heeft zondagmorgen een caravanstalling aan de Beatrixstraat in Andel in de as gelegd. Bij de brand is asbest vrij gekomen. Niemand raakte gewond.

Kort na 06:00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding binnen van een brand in een schuur, die wordt gebruikt als stalling voor caravans. De brandweer sprak van een grote brand en rukte met groot materieel uit. Meer dan tien voertuigen, waaronder vijf
tankautospuiten en twee hoogwerkers, en ca. 60 brandweerlieden zijn ingezet om het vuur te bestrijden. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen monumentaal pand met een rieten kap. De loods brandde volledig uit. Om 06:53 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Bij de brand is asbest vrijgekomen. De asbest ligt verspreid over een gebied ter grootte van ca. twee voetbalvelden. De bewoners van ca. 20 woningen is geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Een gespecialiseerd bedrijf is bezig met een inventarisatie en zal het asbest verwijderen. De Gemeente Woudrichem heeft de inwoners geïnformeerd. De vermoedelijke oorzaak van de brand is blikseminslag tijdens het noodweer van afgelopen avond.

Politie houdt verdachten aan voor mishandeling

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagmorgen aan de Klappeijstraat in Oosterhout een 21-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 19-jarige plaatsgenoot, waarbij hij met een glas tegen zijn hoofd is gegooid. Rond 03:00 uur deed het slachtoffer aangifte bij surveillerende agenten. Op dat moment kwam ook de verdachte langslopen en kon hij direct worden gearresteerd. De 19-jarige Oosterhouter heeft zich bij de huisartsenpost laten
behandelen aan een snijwond boven zijn oog. De verdachte is voor verhoor ingesloten in een politiecel. Nog geen half uur later werd aan de Markt een 17-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden, omdat hij een 19-jarige plaatsgenoot een klap had gegeven. Ook hij werd ingesloten.

Politie en brandweer hebben handen vol aan noodweer

TILBURG/OOSTERHOUT: In de gehele regio Midden en West Brabant heeft het noodweer van zaterdagavond voor veel overlast gezorgd. Er was sprake van felle regen- en hagelbuien, gepaard met zwaar onweer.

Op de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg kwamen meer dan 1000 meldingen binnen over wateroverlast, stormschade aan panden, omver gewaaide bomen over wegen en blikseminslagen. De brandweer ging enkele honderden keren op pad om hulp te bieden, maar kon het groot aantal hulpvragen niet aan.

De popfestivals Breda Live en Oosterhout Live en de Exotic Green Rally in Etten Leur werden stopgezet. In Tilburg trok een windhoos over, waardoor enkele bomen sneuvelden. Het publiek bij hetpopfestival Breda Livezocht een veilig heenkomen in parkeergarages. Iets later werd het festival helemaal afgelast. Ook het terrein vanOosterhout Liveis door de organisatie en politie ontruimd na scheuren van het dak van een tent boven het publiek.

Tussen Breda en Diessen stond een groot aantal straten onder water en kwam het water tot in de woningen. Er deden zich voor zover bekend geen persoonlijke ongevallen voor. Vanmorgen kwam een Tilburger erachter dat zijn pony was overleden, doordat een boom op het beest was gevallen.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 11-07-2010 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |