Gemeente Eindhoven



Persbericht
11-07-2010

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Van Vroonhoven


Vanwege het vele vrijwilligerswerk van de heer Wil van Vroonhoven (76) heeft Hare Majesteit hem de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau toegekend.

De heer Van Vroonhoven is een veelzijdig man. In de loop der jaren heeft hij op meerdere fronten vrijwilligerswerk verricht. Al of niet aansluitend aan zijn werk. Hij was van 1962 tot 1998 (adjunct)directeur van Van den Abeelen Eelektrotechniek BV te Eindhoven.

Zijn C.V. bevat een hele lijst vrijwilligersactiviteiten, bijvoorbeeld


- staflid, hopman, groepsleider Scouting Père Kersten


- bestuurslid van de Parochie Gestel Zuid en Stratum


- voorzitter van de Stichting Don Bosco Stratum


- lid, coach, voorzitter IJsstokvereniging De Schuivers


- voorzitter van de Club van Eribarijders Nederland (caravanclub).

Voorzitter Stichting Don Bosco Stratum (1982-heden)

Het Contactcentrum D'n Tref wordt vanaf 1982 geleid door een stichting onder voorzitterschap van de heer Wil van Vroonhoven. (Deze stichting werd in de loop der jaren omgevormd tot de huidige Stichting Don Bosco). Mede door kundig en professioneel handelen van de heer Van Vroonhoven werd nieuwe huisvesting voor D'n Tref gevonden: er ontstond een buurthuis dat geheel op eigen kracht draaide. Wederom moest verhuisd worden: vanwege nieuwbouwplannen (aan de Heezerweg) zit D'n Tref op dit moment in een tijdelijk onderkomen aan de Mimosalaan te Eindhoven.

Wekelijks beleven veel bewoners uit de wijk Stratum plezier en ontspanning via Contactcentrum D'n Tref. Gebruikers zijn bijvoorbeeld: biljartverenigingen, zangverenigingen, dartclubs, een carnavalsclub, een kienclub voor ouderen, een visclub en zelfs een badmintonclub.

Decorandus heeft aangegeven dat hij - vanwege zijn leeftijd - in 2010 zal aftreden. Het is een grote opgave voor het stichtingsbestuur een waardig opvolger te vinden.

Lid, coach, voorzitter Eindhovense IJsstokvereniging "De Schuivers"(1982-heden)

Wil van Vroonhoven speelt een prominente rol binnen de Eindhovense IJsstokvereniging "De Schuivers". Een vereniging die meedoet aan Europese en Wereldkampioenschappen.

In 1982 wordt hij lid van deze vereniging. Ook hier bekleedt hij al snel een bestuurdersrol: in 1983 treedt hij toe tot het algemeen bestuur. Vermeldenswaard is dat hij in 1988 als coach het damesteam bij de Europese kampioenschappen in Klagenfurt begeleidde. Een functie die hij tot op de dag van vandaag nog bekleedt. Zijn bestuurderskwaliteiten zorgen ervoor dat hij in 1996 voorzitter van de IJsstokvereniging wordt. In die functie onderhoudt hij op uitstekende wijze contacten met de gemeente Eindhoven, de Kunstijsbaan, de Eindhovense sportraad, het overkoepelend orgaan IFE en andere nationale en internationale ijsstokverenigingen.

De heer Van Vroonhoven beperkt zich echter niet tot de reguliere voorzitterstaken: hij zorgt ook voor de inkoop van spelmateriaal, voert het beheer daarover en regelt/organiseert demonstraties en clinics.

Op zondag 11 juli 2010 neemt de heer Van Vroonhoven officieel afscheid als voorzitter van de Stichting Don Bosco. Bij die gelegenheid reikt mevrouw Mary Fiers, loco-burgemeester, hem om 14.00 uur in D'n Tref, Mimosalaan 28a de Koninklijke onderscheiding uit.