Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 en 11 juli 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Algemene verkeerscontrole

Enschede

Vrijdag 9 juli heeft een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden tussen 10.30 en 16.00 uur op verschillende locaties in Enschede-Zuid en Enschede-West. In totaal werden 11 bekeuringen uitgeschreven.

In Enschede-Zuid werd gecontroleerd bij Winkelcentrum Stroinkslanden en Winkelcentrum Zuid. In Enschede-West is gecontroleerd op de Jan van Goyenstraat en bij het kruispunt Rembrandtlaan / Thomas de Keyserstraat. Er werden 11 bekeuringen geschreven, voor: . Niet dragen van de autogordel, 7x . Parkeerovertreding, 1x
. Negeren stopverbod, 1x
. Telefoneren tijdens het rijden, 2x (2010062158)

Jongetje gewond bij aanrijding

Enter

Een 5-jarig jongetje uit De Krim is vrijdag 9 juli omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Dit gebeurde op een vakantiepark in Enter.

Het jongetje was aan het spelen met een katje. Het katje rende weg en het jongetje liep erachter aan. Op dat moment draaide een 35-jarige automobiliste uit Rijssen met haar auto de weg op en zag daarbij het jongetje over het hoofd. Het jongetje kwam vast te zitten tussen een voorwiel en het spatbord. Een getuige die met zijn auto voor de auto van de 35-jarige vrouw reed, stapte direct uit de auto en bevrijdde het jongetje uit zijn benarde positie. Het jongetje is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010062195)

Huisverboden uitgereikt

Enschede

Een 50-jarige man uit Enschede heeft vrijdag 9 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met mishandeling van zijn 20-jarige dochter. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hulpverlening is gestart. (2010061943)

Nijverdal
Een 57-jarige man uit Nijverdal heeft vrijdag 9 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met mishandeling van zijn vrouw. Hulpverlening is gestart. (2010061942)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl.

Twee auto's gestolen

Enschede

Vrijdag 9 juli is een auto gestolen die geparkeerd stond aan de Rozenstraat in Enschede. De eigenaar van de auto ontdekte omstreeks 16.25 uur dat zijn auto gestolen was. Het gaat om een zwarte Mitsubishi Colt, voorzien van het kenteken NOH-HN-185.

In de nacht van 9 op 10 juli is een auto gestolen die geparkeerd stond op de Hanenberglanden. Het gaat om een blauwe Ford Escort, voorzien van het kenteken TB-SH-33.

Mensen die weten waar deze auto's nu zijn, worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente, team Enschede. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010062176)

Man tweemaal aangehouden

Enschede

Zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur hielden agenten ter controle op de Dubbelinckhoek een auto staande. De agenten vermoedden dat de bestuurder, een 23-jarige Enschedeër, onder invloed van alcohol het voertuig bestuurde en namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 0,92 promille uit. Omdat de 23-jarige Enschedeër beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Intussen kwam bij de politie de melding binnen dat een 17-jarige Enschedeër zou zijn mishandeld op de Axhoek. Hij was op een feestje en kreeg ruzie met twee mannen die op een ander feestje waren. De mannen mishandelden de 17 jarige jongen door hem in zijn gezicht te slaan en hem in de bosjes te duwen.

Al gauw bleek uit onderzoek dat de eerder aangehouden 23-jarige Enschedeër, één van de twee mannen was die de 17-jarige hadden mishandeld. De 23-jarige is vervolgens wederom aangehouden. Ook de tweede verdachte van deze mishandeling, een 20-jarige Enschedeër, kon worden aangehouden. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. (2010062289 / 2010062259)

Met 2,70 promille op scootmobiel, rijbewijs ingevorderd

Holten

Donderdag 9 juli omstreeks 18.00 uur kwam bij de politie de melding dat op de Holterbergweg in Holten een man op een scootmobiel over de weg slingerde. Een getuige moest hiervoor uitwijken en besloot 112 te bellen. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man met de scootmobiel op een grote steen gereden, waardoor hij zijn weg niet verder kon vervolgen. De agenten vermoedden dat de man, een 46-jarige man uit Holten, alcohol had genuttigd en namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 2,70 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (2010062193)

Aanhoudingen tijdens Wiezo

Wierden

Tijdens de Wierdense Zomerfeesten zijn enkele aanhoudingen verricht. Vier personen zijn aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. Eén persoon is aangehouden in verband met mishandeling. Allen zijn na verhoor heengezonden en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Zaterdag 10 juli omstreeks 00.20 uur zag een beveiligingsmedewerker dat een 19-jarige Enschedeër een andere jongen vol in zijn gezicht sloeg. Het slachtoffer is hierna weggevlucht, waardoor zijn identiteit onbekend is gebleven. De 19-jarige Enschedeër is aangehouden voor mishandeling. (2010062291)

Omstreeks 00.45 uur was een vechtpartij gaande bij de hoofdingang van het feestterrein. Agenten haalden de vechtende partijen uit elkaar en sommeerden omstanders de plaats waar de vechtpartij had plaatsgevonden te verlaten. Drie personen, twee Almeloërs van 24 en 21 jaar oud en een 22-jarige man uit Witharen, gaven hieraan geen gehoor. De drie mannen zijn aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. (2010062263)

Omstreeks 01.00 uur is een 25-jarige man uit Vroomshoop aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man was even daarvoor door beveiligingsmedewerkers weggestuurd van het feestterrein. De man bleef zich vervelend gedragen. Omdat hij eerder op de avond al enkel keren gevorderd was om weg te gaan en hij hier geen gehoor aan had gegeven, is hij aangehouden. (2010062255)

Tropische Tropical Night goed verlopen Hengelo
De Tropical Night in Hengelo, die dit jaar onder tropische omstandigheden plaatsvond, is op enkele aanhoudingen na, goed verlopen. De politie spreekt van een overheersend goede en ontspannen sfeer.

Omstreeks 1.20 uur is een 29-jarige Hengeloër aangehouden op de Beekstraat in Hengelo. Tijdens een fouillering bij een horecagelegenheid werden bij hem vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Na verhoor is hij heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De drugs zijn in beslag genomen en worden onderzocht.

Omstreeks 03.00 uur zou bij dezelfde horecagelegenheid een vechtpartij gaande zijn. Er werden twee personen aangehouden. Een 21-jarige man uit Borne wordt verdacht van mishandeling van een 23-jarige Hengeloër. Een 22-jarige man uit Saasveld wordt verdacht van het mishandelen van een 19-jarige man uit Borne. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Meerdere meldingen kwamen binnen over opstootjes bij een andere horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo. Uiteindelijk besloot de politie omstreeks 03.00 uur de horecagelegenheid te laten sluiten om verdere escalaties te voorkomen. Hierna bleef een grote groep jeugd die niet wilde vertrekken vervelend. Eén van de personen in de groep schold een politieagente uit. De 16-jarige Hengeloër is aangehouden voor het beledigen van een agent in functie. Een vriend van hem, een 15-jarige Hengeloër, probeerde de aanhouding van zijn vriend tegen te houden. Hij is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld. Beide jongens zijn na verhoor heengezonden en zullen worden overgedragen aan bureau HALT, waar hen een alternatieve straf zal worden opgelegd. (2010062571)

Hennepplantage ontruimd

Enschede

Naar aanleiding van een onderzoek werd zaterdag 10 juli omstreeks 17.00 uur een inwerking zijnde hennepplantage in een woning aan de Piksenbrink in Enschede aangetroffen.

In de woning werden in totaal 300 hennepplanten, plantenresten van een eerdere kweek en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepplantage. (2010062449)

Met ruim 1,15 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 23--jarige automobilist uit Nijverdal raakte zondagochtend 11 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Omstreeks 02.45 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Kolthofsingel Almelo. De auto viel op omdat de bestuurder bij de verkeerslichten in het verkeerde voorsorteervak stond, door rood reed en zichtbaar moeite had om de bochten goed te nemen. De agenten hielden het voertuig staande en vermoedden dat de bestuurder, een 23-jarige man uit Nijverdal, onder invloed van alcohol zijn voertuig bestuurde. De man werd daarom voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,15 promille uit. Omdat de man beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingevorderd. (2010062521)

Man aangehouden voor heling
Enschede
Een 28-jarige man uit Dordrecht is zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur aangehouden op het Stationsplein in Enschede. Hij wordt verdacht van heling.

Omstreeks 09.45 uur meldden stadstoezichthouders dat er een man op het Stationsplein zat die niet aanspreekbaar was. De man was slingerend met een fiets het Stationsplein komen oplopen, had de fiets weggezet en was op het plein gaan zitten. Vervolgens was hij niet meer aanspreekbaar, waarop de politie werd ingeschakeld. In de fietstassen van de fiets werden diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. Een aantal goederen, waaronder een milieupasje en een geboorteboekje, konden worden herleid naar de eigenaren. De goederen bleken uit auto's te zijn gestolen. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010062357)

---- --