Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 11 juli

Heiloo, 11-07-2010 o 15.00 uur

Getuigen vernieling gezocht

Wieringerwerf, woensdag 7 juli 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een vernieling aan het mountainbikeparcours in het Dijkgatbos. Een 47-jarige man uit Wieringerwerf kwam ten val doordat vandalen het bruggetje in het parcours hadden vernield. Hij brak bij zijn val zijn sleutelbeen. Volgens de melder zijn ook andere fietsers ten val gekomen. Staatsbosbeheer heeft het bruggetje zo snel mogelijk na de melding hersteld om valpartijen te voorkomen. De politie zoekt mensen die op woensdagmiddag of avond getuige zijn geweest van deze vernieling. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie (0900 8844).

Heling bromfiets

Alkmaar, vrijdag 9 juli 2010.

Op de Stiermarkenweg hebben agenten rond 19.30 uur een 33-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van het rijden op een gestolen bromfiets. De agenten zagen de man rijden zonder helm, hierop is hij staande gehouden. Ze zagen al snel dat de tank en het contactslot vernield waren. De bromfiets bleek te zijn gestolen. De man kon mee naar het politiebureau, tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets is in beslag genomen en wordt teruggegeven aan de eigenaar.

Drankrijders

Bergen, zaterdag 10 juli 2010.

Rond 3.40 uur hebben agenten op de Kogendijk een 18-jarige bromfietster uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Castricum, zaterdag 10 juli 2010.

Rond 5.00 uur zagen agenten op de Zeeweg drie personen op één snorfiets rijden. Zij hielden het drietal staande en controleerde de bestuurder op het gebruik van alcohol. De man, 33 jaar uit IJmuiden, bleek bijna twee keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Egmond aan den Hoef, zondag 11 juli 2010.

Om 00.30 uur hebben agenten op de Krommedijk een 25-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de vrouw ruim drie keer teveel had gedronken. Zij kreeg een rijverbod, kon haar rijbewijs inleveren en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zondag 11 juli 2010.

Rond 3.40 uur is op de Kluut een 18-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Straatrovers aangehouden

Hoorn, vrijdag 9 juli 2010.

Rond 20.10 zijn een 17-jarige man uit Hoorn en een 22-jarige man uit Wognum aangehouden op de Leliestraat. Zij worden verdacht van het beroven van een 20-jarige man uit Amsterdam en een 15-jarige jongen uit Avenhorn. Op het Kleine Noord werd kort daarop een 16-jarige jongen uit Hoorn aangehouden wegens betrokkenheid bij de roof.

De slachtoffers werden rond 20.00 uur van hun geld beroofd op het Kleine Noord. Ze belden direct 112, het alarmnummer van de politie. Agenten waren snel bij de slachtoffers en gingen op hun aanwijzingen achter de daders aan. De verdachten zijn in verzekering gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling stadwacht, verdachte aangehouden

Hoorn, vrijdag 9 juli 2010.

Rond 20.35 is een 34-jarige stadswacht mishandeld en beledigd toen hij aan het werk was bij het Watertje. Hij zag dat een meisje aan het zwemmen was op een plek waar een zwemverbod geldt. Het meisje zwom weg en de stadswacht ging naar haar op zoek omdat hij zich zorgen maakte over haar welzijn. Hij liep met een vriendinnetje van de zwemster mee om naar de ouders te gaan, niet om een bon te schrijven maar om te kijken of er niets met het meisje was gebeurd.

De vader van het meisje dat aan het zwemmen was reageerde agressief op de stadwacht en gaf hem klappen, ook beledigde hij de man. Hierop is de verdachte, een 41-jarige man uit Hoorn, aangehouden door te hulp geschoten agenten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na bedreiging

Koedijk, vrijdag 9 juli 2010.

Een 16-jarige jongen uit Alkmaar is rond 14.30 uur aangehouden op de Kanaaldijk. Hij reed hier op een brommer en botste tegen personenauto aan die werd bestuurd door een 72-jarige man uit Koedijk.

De man wilde zijn inrit inrijden toen de bromfiets tegen zijn voertuig botste. De vrouw van de bestuurder kwam naar buiten en nodigde de jongen uit binnen te komen. De jongen wilde zijn gegevens niet kenbaar maken aan de gedupeerde en bedreigde de vrouw. Agenten namen de jongen mee naar het bureau en namen zijn brommer is in beslag voor technisch onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaak.

Straatrovers opgepakt

Schagen, vrijdag 9 juli 2010.

Rond 14.00 uur zijn op de Laan drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Schagen aangehouden op verdenking van het beroven van een 15-jarige jongen uit Schagen. De 17-jarige jongen sloeg de 15-jarige nabij het winkelcentrum met bierblikjes en beroofde hem, in het bijzijn van de anderen, van zijn telefoon. Het slachtoffer zag kort daarop een agent en vroeg hem om hulp. De agent zag de verdachten bij het gemeentehuis en hield ze aan. De twee oudste verdachten zijn in verzekering gesteld. De jongste jongen kreeg huisarrest. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Zwaag, vrijdag 9 juli 2010.

Rond 13.45 uur is een 37-jarige man uit Zwaag aangehouden wegens het bedreigen en in het verleden ook mishandelen van zijn vriendin. De man bedreigde de vrouw en hun dochter met de dood. De man is meegenomen naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogwoud, zondag 11 juli 2010.

Een 21-jarige man uit Hoogwoud is aangehouden op verdenking van het bedreigen van zijn moeder. De man sloot zijn moeder op in de slaapkamer en bedreigde haar met de dood. De man kon mee naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Castricum, vrijdag 9 juli 2010.

Op de Provinciale weg is rond 16.30 uur een 35-jarige motorrijder uit Amsterdam gevallen na een aanrijding met een auto. De bestuurster van de auto, een 38-jarige vrouw uit Maastricht reed op de N203 richting Uitgeest. Ze wilde keren en op dat moment kwam net de motorrijder langs die haar wilde inhalen. De man viel en raakte gewond aan zijn knie en onderrug. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto in sloot

Castricum, vrijdag 9 juli 2010.

Een 61-vrouw uit Limmen is rond 16.30 uur met haar auto in de sloot beland op de Provinciale weg. Vermoedelijk werd zij onwel en reed ze via de berm de sloot in. De vrouw is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

In de herhaling

Hoorn, zondag 11 juli 2010.

Een 18-jarige man uit Hoorn is rond 6.00 uur op de Kluut aangehouden wegens het negeren van een rijverbod, het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd en het plegen van vernielingen. De man bleek zijn eigen auto in de prak te hebben gereden en had een schutting van een buurtbewoner vernield. Zijn rijbewijs was al eerder die nacht ingevorderd en de man had een rijverbod gekregen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voor autos springen

Den Helder, zaterdag 10 juli 2010.

Een 27-jarige man uit Den Helder is rond 21.30 uur aangehouden op de Karveelstraat.

De politie kreeg de melding dat een man vlakbij de rotonde voor autos sprong, midden op de weg liep en met spullen gooide. Op de Doggersvaart kon een agent de man aanhouden. Een 20-jarige man uit Den Helder deed aangifte van vernieling. De verdachte had op zijn auto geslagen waardoor er een deuk in zat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Belediging agent

Alkmaar, zaterdag 10 juli 2010.

Agenten hebben een 27-jarige man uit Alkmaar aangehouden op het Waagplein omdat hij een agenten uitschold en beledigde. De man was onder invloed van alcohol en moest van portiers een café verlaten wegens zijn gedrag. Hij wilde het plein niet verlaten en schold de agent uit. Hij kon mee naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekerswerktuig

Heerhugowaard, zondag 11 juli 2010.

Op de Van Noortwijklaan hebben agenten rond 00.45 uur een 19-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Agenten zagen twee mannen in de fietstunnel onder het spoor. De 19-jarige man reed op een scooter, zijn vriend op een fiets. Bij het natrekken van de gegevens van beide mannen bleek dat bij een poging tot diefstal van een auto eerder die nacht getuigen een man op een scooter zagen wegrijden. Daarnaast had de verdachte verschillende inbrekerswerktuigen bij zich. Hij mocht mee naar het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oververhitte fietser

Zwaag, zaterdag 10 juli 2010

Een 62-jarige man uit Zwaag is rond 13.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat. Hij wilde linksafslaan en zag daarbij een auto die achter hem reed over het hoofd. Deze automobilist, een 28-jarige man uit Blokker kon net op tijd remmen. De fietser was heetgebakerd en gooide zijn fiets tegen de auto aan.Daarop onstond een handgemeen tussen de twee mannen. Omstanders schoten te hulp. Agenten konden de verdachte aanhouden. Die is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Botendief aangehouden

Broek op Langedijk, zondag 11 juli 2010.

Rond 4.00 uur hebben agenten op de Breesloot een 38-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Een alerte buurtbewoonster belde de politie toen zij zag dat in de straat een auto met boottrailer stond. Agenten gingen op zoek naar de eigenaar van de auto en na een kwartier kwam een man uit het water gekropen. Hij gaf toe dat hij de boot die daar in het water lag wilde meenemen. Auto en trailer zijn in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Woning uitgebrand na blikseminslag

De Koog, zaterdag 10 juli 2010.

Rond 23.00 uur brak tijdens het onweer brand uit bij een vrijstaande woning aan de Ruijslaan. Vermoedelijk is de bliksem in het dak van de woning geslagen. De bewoners, een echtpaar met twee kinderen, konden op tijd het huis verlaten. Helaas kon de brandweer de woning niet meer redden. Om 6.00 uur was de brand volledig geblust. In verband met de hevige rookontwikkeling werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Het gezin heeft elders onderdak gevonden.

Snelheidscontroles

Wieringerwerf, zaterdag 10 juli 2010.

Tussen 15.00 en 17.00 is op de Medemblikkerweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 252 gecontroleerde voertuigen reden er 29 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 139 km/u.

Zwaagdijk, zaterdag 10 juli 2010.

Tussen 19.00 en 20.30 uur is ter hoogte van Zwaagdijk Oost een snelheidscontrole gehouden. Van de 109 gecontroleerde voertuigen reden 29 te hard (meer dan 50 km/u). de hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Heiloo, zaterdag 10 juli 2010.

Op de Vennewatersweg is tussen 10.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Zes personen kregen een bon omdat zij harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Val met fiets

Schoorl, zondag 11 juli 2010.

Een 47-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude is gewond geraakt bij een val met haar fiets. Ze reed rond 1.30 uur over de Hargerstrandweg ter hoogte van Camperduin. Bij de rotonde wilde zij rechtsafslaan naar de Herenweg. Daarbij raakte zij de stoeprand en kwam ten val. De vrouw was even buiten bewustzijn en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto in de sloot

Schermerhorn, zaterdag 10 juli 2010.

Rond 8.00 uur is een 26-jarige man gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Rustenburgerweg. De man reed na een drempel in de weg tegen een verkeersbord aan en belandde via de brugleuning met zijn auto in de sloot. De brandweer moest het dak van de auto verwijderen om het slachtoffer uit zijn benarde positie te kunnen bevrijden. Hij was bij kennis en is met letsel aan zijn onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding met twee gewonden

Noord-Scharwoude, zaterdag 10 juli 2010.

Bij een aanrijdng op de Schagerweg zijn rond 11.00 uur twee personen gewond geraakt. Een 20-jarige man die in een bestelbus reed wilde de N245 oversteken vanaf de Wagenweg. Hij zag daarbij het voertuig van een Duits echtpaar uit Marburg over het hoofd waardoor een aanrijdings ontstond. De bestuurder, een 48-jarige man, raakte gewond aan onder andere zijn heup. Ook zijn vrouw, 47 jaar oud, raakte gewond. Beiden zijn opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. De bestuurder van de bus kwam met de schrik vrij.