Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van overvallen op benzinestations

Eindhoven Woensel-Zuid, 11-07-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van twee overvallen op twee benzinestation aan de John F. Kennedylaan. Die werden zaterdagavond en zondagochtend gepleegd. De benzinestations liggen schuin tegenover elkaar.

Overval zaterdag

Het tankstation dat zaterdagavond werd overvallen, ligt net na het viaduct Orpheuslaan in de rijrichting van het centrum naar Son. Rond 20.45 uur kwam een man de zaak binnen. Hij bedreigde de medewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en eiste geld. De dader is er met een nog onbekend geldbedrag te voet vandoor gegaan in de richting van de Muzenlaan. Het gaat om een man met een blanke huidskleur en blond haar. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en droeg donkere kleding.

Overval zondag
Het tankstation dat zondagochtend werd overvallen, ligt aan de andere kant van de John F Kennedylaan (rijrichting van Son naar het centrum, net voor het viaduct Europalaan). Rond 10.30 uur kwam een man de pompshop binnen. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich en eiste geld van de aanwezige medewerker. De dader is er met een onbekend geldbedrag te voet vandoor gegaan in de richting van het viaduct Europalaan. Het gaat om een man met een blanke huidskleur, een stevig postuur en donker kort stekelhaar. Hij droeg een witte trui met een rits en een zonnebril.

Onderzoek en getuigenoproep
De politie heeft beide overvallen in onderzoek. Het is nog niet te zeggen of ze zijn gepleegd door dezelfde dader. Getuigen van de overvallen of mensen die weten wie en/of waar de daders zijn, kunnen zich melden bij de politie in Eindhoven Woensel-Zuid via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.