Politie Gelderland-Zuid

Veroorzakers ongeval ervandoor

Lent, 11-07-2010 o Rond 02.40 uur stuurde de meldkamer een surveillance-eenheid aan naar de Griftdijk Zuid waar een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plekke troffen de agenten een beschadigde auto dwars op de Prins Mauritssingel staan. De bestuurster en bijrijdster waren inmiddels uit de auto. Zij vertelden te zijn aangereden door een andere auto. Die bestuurder en zijn bijrijder sloegen vervolgens te voet op de vlucht.

De vrouwen, een 25-jarige uit Vaassen en een 19-jarige inwoonster van Arnhem, reden op de Prins Mauritssingel vanaf Nijmegen richting afslag Lent. Ter hoogte van de kerk zouden zij vanachter zijn aangereden, waardoor de auto ging tollen en over de groenstrook en busbaan in een slootje terechtkwam. Uiteindelijk kwam de auto weer tot stilstand op de Griftdijk Zuid.

Beide vrouwen konden op eigen gelegenheid uit de auto komen, maar gaven aan last van hun rug te hebben. Ambulancepersoneel heeft hen ter plekke nagekeken, vervoer naar een ziekenhuis bleek echter niet nodig.

De andere auto was zo'n honderd meter verderop tot stilstand gekomen. De twee inzittenden gingen er meteen rennend vandoor in de richting van de Laauwikstraat. Het beperkte signalement luidt: twee mannen van circa 1.80-1.85 meter lang, beiden kaal hoofd en bloot bovenlijf.

Verder onderzoek en getuigenoproep
De 25-jarige bestuurster deed aangifte van het verlaten plaats ongeval na een aanrijding. Agenten namen van de bijrijdster een verklaring op, evenals van enkele getuigen. De achtergebleven auto is voor het verdere onderzoek, gericht op het achterhalen van deze verdachten, in beslag genomen.

Getuigen die iets van de aanrijding hebben gezien of die meer informatie hebben over één of beide mannen (op basis van de gegeven signalementen en al dan niet in combinatie met de genoemde ongevalslocatie) worden verzocht om contact te zoeken met het politieteam Nijmegen Noord-Oost.
(08)

Laatst gewijzigd 11-07-2010 16:17 | © Regio Gelderland-Zuid |