Politie Zeeland


---

1291-2010 Twee mannen aangehouden, Goes
In de Nieuwstraat in Goes zijn in de nacht van zaterdag op zondag (rond 00.45 uur) twee mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen.
De mannen liepen door voornoemde straat, op datzelfde moment fietste er een politiebiker door de straat. Deze hoorde een harde knal en op datzelfde moment zag de agent dat er een spiegel van een auto af gebroken was.

De biker is gestopt bij de mannen en is verhaal gaan halen. Eén van de twee gaf direct toe dat hij de spiegel van de auto had afgetrapt.

Omdat bekend was bij de politie dat er nog meer en soortgelijke vernielingen waren gepleegd zijn allebei de mannen aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Daar zijn de mannen (één van 19 jaar oud uit Goes en één van 20 jaar uit de gemeente Goes) vandaag gehoord en zij bekenden diverse vernielingen aan auto's, in het water gooien/ vernielen van fietsen.

Tegen 14.00 uur vanmiddag zijn de mannen weer in vrijheid gesteld. Zij gaven in hun verklaring aan dat ze bereid zijn de schade te vergoeden. Tegen de beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.


1292-2010 Mogelijke drugsdealer aangehouden, Vlissingen
In een café aan de Nieuwendijk in Vlissingen is in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke drugsdealer aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
Door bezoekers van het café waren de portiers van het café gewezen op het gedrag van de 19-jarige Vlissinger. Zij verklaarden dat de man softdrugs aan hen probeerde te slijten.

Door de portiers is de man om ongeveer 01.45 uur het café uitgezet en juist op dat moment reden agenten van de Zeeuwse politie langs. De Vlissinger werd in de auto geladen en overgebracht naar het bureau.

Hier heeft hij een (ontkennende) verklaring afgelegd. De man was in het bezit van enkele grammen hasj en weed. Deze zijn in beslag genomen door de agenten en zullen worden vernietigd.

Vanwege het lik-op-stuk-beleid is aan de VLissinger een transactie aangeboden van E 80,-. Deze voldeed hij ter plekke. Hierna is de man weer in vrijheid gesteld.