Gemeente Almere

Almeerse Gamingcompetitie

26-05-2010

Mariokart Wii Veel Almeerse jongeren gamen. Normaal gesproken is gamen iets wat je alleen doet. Om de jongeren uit huis te trekken en ze de gelegenheid te geven samen te gamen, is van 12 tot en met 16 juli de Almeerse Gamingcompetitie. Almeerse jongeren kunnen hierin tegen elkaar gamen en prijzen winnen. De inschrijving hiervoor is nu geopend.

Hoe de wedstrijd eruit ziet

In de Almeerse Gamingcompetitie zijn er twee leeftijdsgroepen: 12 t/m 15 jaar en 16 t/m 23 jaar. De deelnemers hebben de keus uit drie verschillende spellen om aan mee te doen: Tekken 6, Pro Evolution Soccer 2010 of Mario Kart. Per groep zijn er gedurende de hele week voorrondes. Deze zijn op verschillende locaties in de hele stad.

Op de laatste dag (vrijdag 16 juli, in de nieuwe bibliotheek) spelen de finalisten nog eenmaal tegen elkaar. De beste twee spelen de daadwerkelijke finale. De winnaar hiervan is de Gamer van Almere 2010. Omdat er drie verschillende spellen zijn en twee leeftijdsgroepen, zijn er in totaal zes winnaars.

Prijzen

Bij elke competitie is er een mooie prijzenpot. De winnaar krijgt een beker, een console naar keuze en 150 uur gametegoed bij de nieuwe bibliotheek. De runner up krijgt honderd uur gametegoed en de nummer drie krijgt vijftig uur gametegoed.

Inschrijven

Het is vanaf nu mogelijk om je in te schrijven voor de Almeerse Gamingcompetitie. Deelname is gratis. Inschrijven kan op de website www.gameninalmere.nl. Op die website is ook meer informatie over de competitie te vinden.

Partners

De organisatie van de Almeerse Gamingcompetitie is in handen van de Stichting Kaos Contingency, de nieuwe bibliotheek en de gemeente Almere.