Gemeente Hilversum

Zomerweken bij kunstcentrum Globe

publicatiedatum: woensdag 9 juni 2010

Kinderen en jongeren kunnen ook tijdens de zomermaanden terecht bij Globe Centrum voor Kunst en Cultuur.

De eerste week van de zomervakantie (van 12 tot en met 16 juli) rijdt een bus dagelijks van Hilversum naar Amsterdam voor de `Zomerweek Artis'. Dat betekent: vijf ochtenden tekenen, schilderen, boetseren of fotograferen in de dierentuin onder begeleiding van kunstenaars/docenten van Globe.

De bus vertrekt om 09.00 uur en de deelnemers zijn 's middags rond 13.15 uur terug.

Met de camera
Globe eindigt de zomervakantie met `Spelen met de camera' (van 16 tot en met 20 augustus). Een week lang alle mogelijkheden van film/video en animatie onderzoeken. Hoe is het om een stukje speelfilm na te spelen? of om zelf een scene te bedenken. Met wat voor trucjes kun je grappige filmpjes maken. Hoe maak je een animatie? In deze workshopweek gaan de deelnemers veel dingen uitproberen die met film te maken hebben. Ze leren de kneepjes door naar voorbeelden te kijken, maar vooral .....door het zelf te doen.

Zomerweek Artis: maandag 12 t/m vrijdag 16 juli, van 09.00 tot 13.15 uur, voor kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar: tekenen en schilderen, boetseren en fotografie (fotografie vanaf 10 jaar); kosten: EUR 210,-- (inclusief: bus, toegang Artis en materialen). Zomerweek Spelen met de Camera: van maandag 16 t/m vrijdag 20 augustus, van 10.00 tot 17.00 uur (met lunchpauze), voor kinderen en jongeren van 10 t/m 15 jaar; kosten: EUR 195,-- (exclusief lunch). Meer informatie: www.globeckc.nl