Gemeente Roermond

Informatieavond Webwinkels voor ondernemers detailhandel

Het Servicepunt Detailhandel Roermond organiseert op 12 juli de informatieavond Webwinkels, een kans of bedreiging voor de detailhandel? over de kansen en mogelijkheden die de opkomst van internet in de detailhandel biedt. De avond is geheel gratis en wordt aangeboden voor startende en reeds gevestigde ondernemers werkzaam in de detailhandel in de Gemeente Roermond.

De adviseurs van het Servicepunt Detailhandel Roermond krijgen van de ondernemers uit Roermond meerdere signalen dat men zich zorgen maakt over (afnemende omzet en) de toenemende concurrentie van verkoop via internet. Als de trend doorgaat wordt in 2015 10% van de totale omzet in de detailhandel via webwinkels behaald. In sommige branches zoals kleding, schoenen en speelgoed is sinds 2007 sprake van jaarlijks een verdubbeling van de aankopen via internet. Hoe kun je hierop inspelen als kleine zelfstandige? Hoeveel tijd en geld gaat dit kosten? Wat kan het opleveren? Welke ontwikkelingen op dit gebied kunnen we nog meer verwachten? Om deze vragen te beantwoorden organiseert het Servicepunt Detailhandel een gratis informatieavond Webwinkels, een kans of bedreiging voor de detailhandel? voor de Roermondse startende ondernemers en de reeds gevestigde ondernemers in de detailhandel die tijdig willen anticiperen op deze, niet te stoppen, ontwikkelingen.

Opzet

De avond bestaat uit een informeel gedeelte met de gelegenheid tot netwerken met collegas en het stellen van vragen aan marktpartijen die deskundig zijn op het gebied van websites en webwinkels. Innovatieadviseur Jeroen Wilmes opent namens Syntens de avond. Vervolgens worden de trends m.b.t. webwinkels voor de detailhandel gepresenteerd door professor Jan de Jong, voormalig plaatsvervangend directeur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en expert op dit gebied. Aansluitend geeft het bedrijf Valuco een korte presentatie over technische en kostenaspecten van een webwinkel. Tot slot zal mevrouw Sabine de Bruin-Laarmans van Naald en Draad uit Roermond haar ervaringen met haar webwinkel vertellen.

Aanmelden

De avond vindt plaats op maandag 12 juli aanstaande van 18.00 tot 20.30 uur bij het UWV WERKbedrijf (Looskade 4). Deelname staat open voor startende ondernemers en reeds gevestigde ondernemers uit de detailhandel in Roermond. Door medefinanciering van de Gemeente Roermond is deelname geheel gratis! Aanmelden kan via 06-46108765. Kijk voor meer informatie op: www.servicepuntdetailhandelroermond.nl Eerste publicatiedatum: 24-06-2010 Bijgewerkt: 24-06-2010