Gemeente Enschede

Start onderhoudswerkzaamheden Roessinghsbleekweg

Vanaf maandag 12 juli start de gemeente met onderhoudswerkzaamheden aan de Roessinghsbleekweg. Vanaf de onderdoorgang van de Roombeek tot de aansluiting met Kottendijk worden er onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt verricht. De reden hiervoor is de matige conditie van het wegdek. In het najaar wordt het riool van binnenuit aangepakt. De weg is gedurende de werkzaamheden beperkt bereikbaar voor het verkeer. De werkzaamheden duren tot vrijdag 23 juli. In overleg met Revalidatiecentrum Het Roessingh en de politie is gekozen voor deze periode.

De onderhoudswerkzaamheden worden afzonderlijk van elkaar uitgevoerd om de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken. De asfaltwerkzaamheden worden in week 28 (vanaf 12 juli) uitgevoerd waarbij delen van de bestaande asfaltconstructie worden weggefreesd en de nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht. In week 29 vinden herstelwerkzaamheden aan de gootlaag en de trottoirbanden plaats.

In het najaar begint de gemeente ook met onderhoud aan het asfalt van de Mozartlaan, vanaf de Kottendijk tot de Zamenhoflaan. Hiermee zijn de werkzaamheden van het asfaltonderhoud afgerond van de gehele Mozartlaan en Roessinghsbleekweg (vanaf de Horstlindelaan tot de Hengelosestraat) en kan de weg weer voor de komende tien jaar vooruit.

Het geld voor deze onderhoudswerkzaamheden komt uit het jaarlijks Groot Onderhoudsbudget.