Gemeente Etten-Leur

Agenda van de raadsvergadering op 12 juli

Agenda van de raadsvergadering op 12 juli

De voorzitter van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 12 juli aanstaande om 19.30 uur in de raadzaal een openbare raadsvergadering wordt gehouden. De vergadering zal duren tot ongeveer 23.00 uur. De onderwerpen die op dat moment nog niet aan de orde zijn geweest zullen worden behandeld in het vervolg van deze raadsvergadering op dinsdag 13 juli om 19.30 uur in de raadzaal. Tijdens de raadsvergadering komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Voorstel over de herziening van de exploitatieopzetten Grondbedrijf

Het college stelt de raad voor de herziene exploitatieopzetten 2010 vast te stellen. Conform de nota grondbeleid moeten de exploitatieopzetten jaarlijks herzien worden.

Voorstel over het jaarverslag en de jaarrekening 2009 gemeente Etten-Leur

Het college legt de jaarrekening 2009 van de gemeente Etten-Leur ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Met de jaarrekening wordt verantwoording afgelegd voor het beleid, dat vorig jaar is gevoerd.

Voorstel over de eerste bestuursrapportage 2010 gemeente Etten-Leur

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de eerste bestuursrapportage (inclusief bijlagen) vast te stellen, en om de zesde begrotingswijziging behorend bij de eerste bestuursrapportage vast te stellen.

Voorstel over de kadernota 2011-2014 gemeente Etten-Leur

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de kadernota 2011-2014 (inclusief bijlage reserves en voorzieningen) met de hierin opgenomen keuzes en uitgangspunten vast te stellen.

Voorstel over het aanpassen van het vergadermodel naar aanleiding van de uitgevoerde evaluatie en het raadsprogramma, inclusief voorstel voor de aanpassing van de verordening op de info- en opiniebijeenkomsten en het reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om op basis van de ervaringen die in 2009 zijn opgedaan en bijstellingen die in de loop van 2009 zijn doorgevoerd een vergadermodel te presenteren dat de komende raadsperiode kan worden gehanteerd.

Initiatiefvoorstel werkgroep fractiesites t.b.v. aanschaf ebook readers gemeenteraad

In deze tijd van bezuinigingen en aandacht voor duurzaam gebruik van allerlei materialen is door de werkgroep fractiesites een traject ingezet om zowel op het gebied van duurzaamheid als op het gebied van kostenbesparingen een positieve bijdrage te leveren. Aan de gemeenteraad wordt daarom voorgesteld om structureel een bedrag van EUR
7.500,- beschikbaar te stellen voor de aanschaf van e-bookreaders en om de werkgroep fractiesites de opdracht te geven de stappen te zetten zoals beschreven in het voorstel en op basis van de resultaten van deze stappen een definitief voorstel over de invoeringsdatum voor het gebruik van e-bookreaders te doen aan de fracties.

Voorstel over de jaarrekening Stichting Leersaam 2009 en de begroting
2010

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om in te stemmen met de door de Stichting LeerSaam ingediende Jaarrekening 2009, om goedkeuring te onthouden aan de begroting 2010, en de Stichting LeerSaam Openbaar Onderwijs Etten-Leur opdracht te geven om voor 1 augustus 2010 een sluitende begroting te overleggen.

Voorstel over de ontwerpbegroting GROGZ 2011

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om t.a.v. de voorgelegde ontwerpbegroting 2011 van de GR OGZ West-Brabant geen zienswijze naar voren te brengen, en om in aanvulling op de ontwerpbegroting 2011 van de GR OGZ West-Brabant nadrukkelijk de zorg uit te spreken over de financiële positie en daarbij de opdracht te geven in 2010 te komen met concrete oplossingen om de exploitatie structureel sluitend te krijgen.

Voorstel over Uitvoeringsprogramma Structuurvisie Plus thema sport

Er is een studie verricht naar de toekomstige huisvesting van de sportverenigingen REL en The Stags. Daarbij zijn vijf varianten/ locaties nader met elkaar vergeleken op basis van prijs, kwaliteit en tijdigheid. Geconcludeerd wordt dat de variant De Streek, waarbij voor beide verenigingen volwaardige accommodaties in dat gebied worden ingepast, het gunstigst uitkomt. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om binnen het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan voor De Streek uit te gaan van inpassing van beide verenigingen en te streven naar een in goed overleg met beide verenigingen te realiseren (her)huisvesting.

Voorstel over het vaststellen van de milieuvisie 2010-2020

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de milieuvisie 2010-2020 vast te stellen.

Voor belangstellenden is er gratis een exemplaar van de raadsagenda verkrijgbaar in het informatiecentrum in het stadskantoor. Deze agenda kan worden afgehaald tot en met maandag 12 juli 2010, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Tevens kan de agenda inclusief voorstellen en conceptbesluiten vanaf maandag 5 juli worden ingezien in het informatiecentrum in het stadskantoor en in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4.

De volledige agenda van de raadsvergadering is beschikbaar op de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl bij Raad & informatie > Vergaderingen > Raadsvergaderingen > Alle vergaderingen in 2010 >12 juli

Raadsvergadering
Kermis 2 t/m 7 juli
Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4

4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl