Gemeente Hilversum

De wegwerkzaamheden van 12 t/m 16 juli 2010

publicatiedatum: donderdag 8 juli 2010

Op de Diependaalselaan begint op maandag 12 juli de herinrichting van de rotonde op de kruising met de Utrechtseweg. Verder wordt op de Diependaalselaan gewerkt tussen de Eikbosserweg en de Hilvertsweg en tussen de Hilvertsweg en de Johan de Wittstraat.

Vanuit het centrum wordt autoverkeer richting de A27 over de Soestdijkerstraatweg geleid.

Aan de hoofdomleidingsroutes voor alle werkzaamheden op de Diependaalselaan verandert niets. Het doorgaand (vracht)verkeer houdt tot half november zijn routes langs de Ring Oost en de Ring Noord/West, dus vanaf de Vreelandseweg (N201) linksom en vanaf de A27 rechtdoor over het Oostereind en de Ring Oost naar het Den Uylplein.

De omleidingsroutes voor het lokale verkeer worden aangepast. De route vanaf de Loosdrechtse kant, die sinds kort over de Admiraal de Ruyterlaan naar de Kolhornseweg loopt, gaat zeven weken lang over de Eikenlaan en de Beukenlaan naar de Utrechtseweg en vandaar langs het werk aan de rotonde rechtsaf de Diependaalselaan op.

De lokale omleidingsroute in de andere richting, via de Utrechtseweg naar de Gijsbrecht van Amstelstraat, is geblokkeerd. Vanaf de A27 en vanuit Baarn wordt autoverkeer richting Hilversum Zuid en Loosdrecht over de Soestdijkerstraatweg en de Laapersweg naar de Gijsbrecht van Amstelstraat geleid en vervolgens over de Loosdrechtseweg naar Loosdrecht en door de Zeverijnstraat richting Kerkelanden en de N201.

Verder wordt gewerkt:
o op de Lorentzweg, herinrichting tussen de Jan van der Heijdenstraat en de Kleine Drift;
o op de Bilderdijklaan, vervangen riool tussen Helmerslaan en Staringlaan;
o en op de kruising Laan 1940-1945/Stroeslaan/Lopes Diaslaan/De Kupstraat (toch nog één week).