Gemeente Hilversum

Rotonde Utrechtseweg / Diependaalselaan tijdelijk dicht

publicatiedatum: woensdag 7 juli 2010

Op maandag 12 juli a.s., de eerste dag van de vakantie van de basisscholen, begint de herinrichting van de rotonde Diependaalselaan/Utrechtseweg. De werkzaamheden duren zeven weken, t/m vrijdag 27 augustus. De kruising wordt in die zeven weken grotendeels afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Alleen autoverkeer vanaf de kant van Hollandsche Rading krijgt een bypass langs het werk rechtsaf de Diependaalselaan op richting de A27 en het ziekenhuis.

De werkzaamheden
De rotonde krijgt een nieuwe indeling met op de Diependaalselaan in beide richtingen twee rijstroken naar de rotonde toe en twee rijstroken van de rotonde af. De hoge middengeleider tussen de rotonde en de Holleweg/Pieter de Hooghlaan verdwijnt.

Omleidingen
Vanuit het centrum wordt autoverkeer richting de A27 over de Soestdijkerstraatweg geleid.

Aan de hoofdomleidingsroutes voor alle werkzaamheden op de Diependaalselaan verandert niets. Het doorgaand (vracht)verkeer houdt tot half november zijn routes langs de Ring Oost en de Ring Noord/West, dus vanaf de Vreelandseweg (N201) linksom en vanaf de A27 rechtdoor over het Oostereind en de Ring Oost naar het Den Uylplein.

De omleidingsroutes voor het lokale verkeer worden aangepast. De route vanaf de Loosdrechtse kant, die sinds kort over de Admiraal de Ruyterlaan naar de Kolhornseweg loopt, gaat zeven weken lang over de Eikenlaan en de Beukenlaan naar de Utrechtseweg en vandaar langs het werk aan de rotonde rechtsaf de Diependaalselaan op.

De lokale omleidingsroute in de andere richting, via de Utrechtseweg naar de Gijsbrecht van Amstelstraat, is geblokkeerd. Vanaf de A27 en vanuit Baarn wordt autoverkeer richting Hilversum Zuid en Loosdrecht over de Soestdijkerstraatweg en de Laapersweg naar de Gijsbrecht van Amstelstraat geleid en vervolgens over de Loosdrechtseweg naar Loosdrecht en door de Zeverijnstraat richting Kerkelanden en de N201.

Bussen Hollandsche Rading
Vanaf de kant van de A27 wordt de Diependaalselaan net voorbij de ingang ArenaPark 2 afgesloten voor verkeer richting de rotonde. Een uitzondering wordt gemaakt voor de lijnbus naar Hollandsche Rading en voor de nood- en hulpdiensten. Die kunnen vanaf de Diependaalselaan via een speciale verkeerslichtenschakeling toegang krijgen tot de Utrechtseweg-Zuid.