NCRV

Wuthering Heights

Kostuumdrama Wuthering Heights naar beroemde roman Emily Brontë bij NCRV

Maandag 12 juli
21.00 uur, Nederland 2

Vanaf maandag 12 juli zendt de NCRV de driedelige Britse dramaserie Wuthering Heights uit. De roman Wuthering Heights (van de 19e eeuwse schrijfster Emily Brontë) is een van de meest intrigerende literaire liefdesverhalen. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1847 onder het pseudoniem Ellis Bell en wordt beschouwd als een van de belangrijkste boeken uit de Britse literatuur. Scenarioschrijver Peter Bowker (Blackpool) heeft Brontëâs roman bewerkt tot deze driedelige serie.

Wanneer Mr. Earnshaw een zwerfjongen tegenkomt, noemt hij hem Heathcliff en besluit hij voor hem te gaan zorgen. Hij neemt de vreemdeling op in zijn landhuis (Wuthering Heights) waar hij samen met zijn kinderen Cathy en Hindley wordt grootgebracht. Maar Hindley weigert hem te accepteren en is jaloers op de gevoelens die Cathy voor de nieuwkomer koestert. Hindley neemt het landgoed over en neemt wraak door van Heathcliff een eenvoudige werkkracht te maken. Als Cathy ouder wordt, valt ze voor Heathcliffs ruige charme, maar tegelijk is haar sociale status belangrijk voor haar. Dat dilemma wordt een onoplosbaar probleem voor de ambitieuze jonge vrouw, en ondanks haar huwelijk met een andere man wordt de band tussen haar en Heathcliff nooit werkelijk verbroken. De verboden liefde tussen Heathcliff en Cathy levert een stormachtig verhaal op, tegen de achtergrond van het ruige Noord-Engelse landschap

In deze Britse miniserie spelen onder meer Charlotte Riley (Cathy) en Tom Hardy (Heathcliff).

De regie is in handen van Coky Giedroyc (The Virgin Queen). Deze nieuwe bewerking heeft alles in zich om een nieuwe generatie onder te dompelen in alle drama en noodlot van dat zo woeste landschap.