Vestia Rotterdam Noord en SBA samen in jongerenbusproject

09/07/2010 12:42

Stichting Vestia Groep

Vanaf vandaag biedt Vestia Rotterdam Noord samen met Stichting Buurtwerk Alexander (SBA) de jongeren in Prins Alexander een plek om te ontspannen en activiteiten te organiseren. De Jongerenbus wordt hiervoor de nieuwe plek, en maandag 12 juli 2010 wordt voor de aankoop en exploitatie ervan door Vestia Rotterdam Noord en Stichting Buurtwerk Alexander de overeenkomst getekend. De komende 10 jaar zitten beide partijen dus samen letterlijk 'in de bus'.

Naar aanleiding van het uitroepen van het 'jongerenjaar' 2009 door de gemeente Rotterdam investeert Woningcorporatie Vestia in jongerenprojecten in heel Rotterdam. In overleg met de Deelgemeente Prins Alexander kiest Vestia Rotterdam Noord in die wijk voor het realiseren van een specifieke voorziening voor jongeren: de Jongerenbus. Voor tieners en jongeren daar zijn er op dit moment weinig plekken om bij elkaar te komen, om samen activiteiten te organiseren en om zich samen te ontspannen. En dit is onmisbaar. Samen met de jongeren wordt vanaf de aanschaf van de bus jaarlijks een activiteitenplan bedacht waardoor jongeren bij de wijk betrokken blijven en ook sociaal verbonden zijn bij elkaar. Een goede basis voor de toekomst.

Sociale functie

De bus, als voorziening en de jongerenwerkers die de bus bemensen, draagt bij aan sociale cohesie in buurten en kan een brugfunctie vormen tussen jonge en volwassen wijkbewoners (generaties). Hij kan ook ingezet worden bij evenementen, waardoor de aantrekkingskracht van deze evenementen op jongeren wordt vergroot. En tot slot kan de bus een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van vraagstukken op het gebied van leefbaarheid. Missie is dus de bus in de komende jaren een herkenbare voorziening te laten worden in de wijk. Stichting Buurtwerk Alexander en Vestia Rotterdam Noord werken intensief samen inzake de realisatie en in stand houding van deze voorziening voor jongeren.

10 jarig project

De werkgroep Jongerenbus gaat de komende 10 jaar de kar trekken voor wat betreft de activiteiten voor jongeren in de wijk. Vanuit de beide partijen is het commitment groot om de jongeren een plek te geven waar ze zelf ook iets aan bij kunnen dragen.

Er wordt dan ook in overleg met de jongeren en jongereninstanties door Vestia Rotterdam Noord en SBA een jaarprogramma vastgesteld waarin de wensen van de jongeren en jongereninstanties worden opgenomen. Vestia Rotterdam Noord wil op deze manier ook de jongeren betrekken bij het schoon, heel en veilig houden van hun buurt.

Ondertekening convenant

Op maandag 12 juli ondertekenen Carlo Breikers, directeur SBA en Paul Duyts, bedrijfsdirecteur Vestia Rotterdam Noord het Jongerenbusconvenant om 10.00u in Wijkcentrum Orient, Kobehof 5, Rotterdam Oosterflank.





http://www.vestia.nl