Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Vervolg; straten redelijk snel leeg na verlies Nederlands elftal WK finale

Hollands Midden, 12-07-2010 o Politie Hollands Midden heeft na de WK finale Nederland Spanje ruim 20 aanhoudingen verricht in de regio.

De politie had voor de finale extra personeel ingezet, onder andere motorrijders, bikers en hondengeleiders Het doel van de inzet was een veilig verloop van de feestelijkheden in de regio. Uiteindelijk ging het publiek, dat massaal uit de horeca kwam en bij schermen vertrok, redelijk snel naar huis.

Rijnsburg Na het voetbal kwamen ongeveer 100 jongeren naar de rotonde op de Sandtlaan/Boslaan. Er werden meerdere meldingen gedaan van vernielingen aan verkeersborden en bossages, maar bleef het verder rustig. Uiteindelijk constateerde de politie drie vernielingen; een struik, een reclamebord en een kap van een lantaarn. Twee jongens hadden stenen uit de straat gehaald en deze in het water gegooid. De jongens hebben de stenen zelf weer uit het water gehaald en teruggelegd. Omstreeks 00.30 uur waren de jongeren weer weg.

Lisse Er deden zich nagenoeg geen incidenten voor. Veel mensen gingen na afloop van de finale teleurgesteld naar huis. Er werd een ruit vernield bij een restaurant aan de Heereweg en er vond, nabij het gemeentehuis, een aanrijding tegen een betonnenbal plaats. De bestuurder is onbekend gebleven.

Leiden Rond 23.40 uur kwam de melding dat er op het Lakenplein een scooter op een brandstapel was gelegd. De scooter die al geruime tijd op het plein heeft gestaan brandde volledig uit. Vermoedelijk werd het rijwiel door teleurgestelde Oranje supporters op het vuur gegooid.

Boskoop Op het Zwarte Pad werd omstreeks 23.40 uur drie lantaarnpalen omver geduwd door vermoedelijk twee jongens.