Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.30 uur

Utrecht, 12-07-2010

Illegaal zwemmen

BAARN De politie heeft zaterdagavond vijf mannen bekeurd, die na sluitingstijd nog gebruik maakten van het bosbad in Baarn.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding dat een aantal personen over het hek waren geklommen en in het reeds gesloten zwembad hun baantjes trokken. De agenten betraden het zwembadterrein op dezelfde manier en troffen de mannen aan. Zij kregen allen een bekeuring van 60 euro voor het bevinden op verboden terrein. De overtreders, in de leeftijd tussen 19 en 33 jaar oud, kwamen uit Hilversum en Bussum.

Belediging

SOEST De politie heeft zondagavond een 23-jarige Soester aangehouden omdat hij surveillerende agenten uitschold.

De agenten reden rond 23.40 uur op de Soesterbergsestraat toen zij hoorden dat de man hen uitschold. De man werd gecontroleerd en had geen motief voor zijn daad. Hij vond dat agenten dit gewoon moesten kunnen hebben en dat dit onderdeel van hun werk was. De agenten dachten hier anders over waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau werd hij verhoord en mocht hij met een bekeuring op zak weer naar huis.

Achtervolging

BAARN De politie heeft maandagmorgen een 53-jarige inwoner van Doornspijk aangehouden die zich aan een controle onttrok en tijdens de achtervolging meerdere overtredingen pleegde.

De agenten zagen de man, rond 00.05 uur, met zijn motorscooter rijden op de Amsterdamsestraatweg. Dit ging al met een zodanige snelheid dat de vonken er letterlijk afsprongen op het moment dat er over hobbels in de weg gereden werd. Er ontstond een achtervolging waarbij ook agenten van het naburige district Binnensticht assistentie verleenden. Uiteindelijk reed de bestuurder op de Dolderseweg in Den Dolder tegen een politiewagen aan en kon hij worden ingerekend.

De beginnende bestuurder bleek ook onder invloed van alcohol want hij blies 195 ug/l. De motorscooter raakte door de aanrijding fors beschadigd en werd afgesleept door een bergingsbedrijf. Bij onderzoek bleek overigens dat de scooter niet gestolen was.

De verdachte werd ingesloten op het politiebureau.