Gemeente Bergambacht


Renovatie zwembad De Hofstee

---

Bergambacht, 8 juli 2010

Zwembad De Hofstee in Bergambacht ondergaat tijdens de zomersluiting een renovatie. De vloeren van het in de jaren negentig van de vorige eeuw gebouwde zwembad zijn toe aan vervanging.

De vloeren rond het zwembad, van de doucheruimtes, de kleedkamers en van een aantal andere ruimtes worden aangepakt. De bestaande tegelvloer wordt plaatselijk hersteld en vervolgens krijgt het hele vloeroppervlak een waterdichte vloercoating op basis van polyurethaan hars, met daaroverheen een toplaag in antislipuitvoering.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het nodig het badwater te verlagen en de temperatuur van het zwemwater terug te brengen naar circa 20 graden. Vandaar dat ervoor is gekozen om de werkzaamheden tijdens de zomersluiting van het zwembad uit te voeren. Hierdoor wordt de overlast voor de bezoekers van het zwembad beperkt.

Het bedrijf Rendon Arkel BV uit Arkel is maandag 5 juli gestart met de werkzaamheden. Biebouwadvies uit Bergambacht begeleidt en coördineert de werkzaamheden namens de gemeente.

De oplevering vindt naar verwachting op 30 juli plaats. Omdat daarna het hele gebouw nog afgewerkt en schoongemaakt moet worden is het bad tot 15 augustus gesloten. Op 16 augustus gaat het zwembad weer open voor bezoekers.


---