Gemeente Brummen


Rustpunten in Brummen

(Oorspronkelijke publicatie datum: 12-07-2010)

Vanaf 13 juli is de gemeente Brummen 10 Rustpunten voor wandelaars en fietsers rijker.
Hiermee sluit de gemeente Brummen aan bij het project dat in 2010 en 2011 over de hele Veluwe, met steun van provincie Gelderland, is gerealiseerd. Wethouder Louke van Wensveen opent deze middag om 14.00 uur het Rustpunt op boerderijcamping t Lentink in Voorstonden.

Uit de vijftien aanmeldingen zijn uiteindelijk tien Rustpunten geselecteerd, verspreid over de gemeente Brummen. Op www.rustpunt.nu staat een overzicht van alle Rustpunten.

Een Rustpunt is duidelijk herkenbaar aan het rustpuntbord, in eiken palen gevat en alleen geopend als het bord open aanwezig is. Er staat een tafel met twee banken en voorzieningen waarmee de bezoeker zelf koffie, thee en limonade kan maken. Elektrische fietsen kunnen tussentijds even worden opgeladen en toiletbezoek is mogelijk. Bij een aantal punten wordt verwezen naar nabijgelegen horecagelegenheden en bijzondere toeristische trekpleisters in de buurt.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Neem contact op met Henk de Boer, contactambtenaar Recreatie en Toerisme van de gemeente Brummen via (0575) 56 82 31 of h.deboer@brummen.nl.