Gemeente Zwolle

Kies het beste ontwerp voor skatebaan Stadshagen

Jongen aan het skaten

Hou je van skaten en ben je tussen 12 en 18 jaar? Dan kun je van maandag 12 juli tot en met zondag 29 augustus je stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen voor de nieuwe inrichting van de skatebaan aan de Eerdelaan in Stadshagen.

Via website van de gemeente www.zwolle.nl/skatebaan kun je de drie verkiesbare ontwerpen bekijken en kun je meebepalen hoe de skatebaan wordt ingericht tot een stadsdeelskatebaan. De nieuwe inrichting moet zorgen dat de baan voor jongeren in Stadshagen en omgeving uitdagender wordt. Naar verwachting wordt de stadsdeelskatebaan in december gerealiseerd.

Drie ontwerpen voor stadsdeelskatebaan Stadshagen

Het eerste ontwerp is gemaakt door een klankbordgroep waarin een aantal jonge skaters in Stadshagen zit. IJslander, de leverancier van de toestellen, heeft het tweede en derde ontwerp gemaakt. Tot en met zondag 29 augustus kunnen skaters uit Zwolle van 12 tot 18 jaar stemmen.
Op het stemformulier kun je ook advies aan de gemeente geven over hoe het gekozen ontwerp nog beter kan worden. Op basis van de uitslag van de verkiezing wordt het definitieve ontwerp gekozen. De gemeente maakt op woensdagmiddag 1 september de uitslag bekend.

Verbeteren en uitbreiden

Skaten is voor veel jongeren een zeer populaire speel- en sportvorm. Ook voor jongeren in Stadshagen en in de omliggende wijken (Aa-landen, Holtenbroek en Westenholte). In Stadshagen is een kleine skatebanen voor (jonge) kinderen om het skaten te leren. Deze baan ligt in de Weteringzone. Verder staat er nog een toestel aan de Klokkengieterlaan achter het jongerencentrum.

In Zwolle is één grote skatebaan met toestellen met een hoge moeilijkheidsgraad, deze ligt in park De Wezenlanden. Voor veel skaters in Stadshagen en in de omliggende wijken is de baan aan de Eerdelaan te kinderachtig en de baan in park De Wezenlanden te ver weg. Het doel is om op de baan aan de Eerdelaan een tussenvorm te maken. De baan wordt heringericht tot een stadsdeelskatebaan met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de bestaande en nieuwe toestellen worden gecombineerd. Het asfaltgedeelte wordt iets vergroot en qua vorm aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.
* Breng je stem uit op: www.zwolle.nl/skatebaan