Partij voor de Vrijheid (PVV)

Buitenlandse studenten voor vriendenprijsje in hotel

Vragen van de leden Lucassen en Beertema (beiden PVV) aan de minister voor WWI over huisvesting van buitenlandse studenten in hotels.


1.)
Heeft u kennis genomen van het artikel " Wageningse studenten voor 11 euro in hotel"? (*)


2.)
Is het waar dat vanwege een tekort aan huisvesting, studenten worden ondergebracht in hotels en vakantiewoningen?


3.)
Welke maatregelen heeft de minister genomen om het structurele tekort aan huisvesting voor studenten op te lossen en wanneer verwacht de minister een eind aan dit tekort?


4.)
Kunt u aangeven hoeveel studenten jaarlijks op deze wijze worden ondergebracht en welke kosten daarmee zijn gemoeid? Zo nee, waarom niet?


5.)
Kunt u aangeven op welke wijze deze alternatieve huisvesting aan studenten wordt toegewezen en welke criteria hiervoor worden aangehouden? Zo nee, waarom niet?


6.)
Is het waar dat deze alternatieve huisvesting voor studenten voornamelijk wordt aangeboden aan en gebruikt door studenten uit het buitenland?


7.)
Kunt u aangeven welk percentage van deze alternatieve huisvesting voor studenten wordt aangeboden en gebruikt door studenten uit het buitenland? Zo nee, waarom niet?


8.)
Kunt u aangeven wat voor Nederlandse studenten de gemiddelde wachttijd is voor een studentenkamer of woning? Zo nee, waarom niet?


9.)
Kunt u aangeven wat de gemiddelde wachttijd is voor studenten uit het buitenland voor een studentenkamer of woning? Zo nee, waarom niet?


10.)
Komen studenten uit het buitenland eerder in aanmerking voor huisvesting?


11.)
Hebben studenten uit het buitenland ook voorrang bij toewijzing van reguliere vormen van huisvesting van studenten?


12.)
Bent u bereid maatregelen te nemen zodat er geen ongelijke behandeling plaatsvindt in de toewijzing van huisvesting van studenten? Zo ja, welke maatregelen zijn dat? Zo nee, waarom niet?


13.)
Bent u bereid en in staat om ook Nederlandse studenten dit soort luxe accommodaties aan te bieden voor een vriendenprijsje? Zo nee, waarom niet?

(*) Wageningse studenten voor 11 euro in hotel, Telegraaf.nl