Politie Brabant Zuid-Oost

Politie Brabant-Zuid-Oost tevreden over situatie rondom finale

Zuidoost-Brabant, 12-07-2010 o Eindhoven - Politie Brabant Zuid-Oost spreekt ondanks verlies van Oranje van een relatief rustig verloop van de festiviteiten rondom de WK-finale.

De incidenten bleven beperkt tot vechtpartijen, enkele aanhoudingen voor vernieling en bezit illegale explosieven danwel vuurwerk- of rookbommen, met name in de stad Eindhoven. In de rest van de regio bleef het rustig.Door het verlies van Oranje vertrokken veel mensen op tijd weer naar huis. Dankzij onder andere de goede samenwerking met de KLPD en Spoorwegpolitie zijn bezoekers zonder problemen huiswaarts gekeerd.

Inzet

Politie Brabant Zuid-Oost heeft zondagavond in de hele regio ruim 300 mensen op de been gehad. Zowel op straat als achter de schermen. Normaliter zijn zo'n 100 collega's op een zondagavond aan het werk.

Deze extra inzet was nodig vanwege de vele schermen in de regio. Om de openbare orde te waarborgen en om de veiligheid van bezoekers te garanderen was deze grotere politie-inzet nodig. Ook zijn met betreffende gemeenten en organisatoren in de hele regio afspraken gemaakt over de extra inzet van stadstoezicht en particuliere beveiligers.

Naast agenten op straat, bikers en motorpolitie werden ook de hondengeleiders en ruiters ingezet. Ook op de meldkamer, intake van arrestanten, cellencomplex en bij de balie voor het opnemen van aangiften zijn extra mensen ingezet. In geval van nood kon de ME ook binnen korte tijd worden ingezet.