Saxion
BR>

ma 12 juli 2010

Studenten Saxion winnen Vitae Talent Award

Vier studenten Civiele Techniek van Saxion in Enschede eindigden vrijdag op de eerste plaats bij de landelijke Vitae Bouw en Civiel Talent Award 2010.

Dit na een presentatie, expositie en een debat door de genomineerden van verschillende hogescholen. Rob Lanting, Geert Bielderman, Joran Souverijn en Rob Löbker wonnen een reischeque van 750 euro per persoon, te besteden aan een stedentrip.

De studenten werkten onder begeleiding van advies- en ingenieursbureau Tauw aan het afstudeerproject `Centrumontwikkeling dierenpark-theater Emmen'. Een project rond de verplaatsing van het dierenpark naar de andere zijde van het centrum en uitbreiding met een theater. Emmen wil één centrumgebied, waarin dierenparkbezoekers worden gestimuleerd ook het winkel- en horecadeel te bezoeken.

De vier studenten maakten een eigen ontwerp voor het nieuwe centrum, met creatieve oplossingen voor de verkeersknelpunten, de parkeervoorzieningen en de verbinding tussen het dierenpark en het winkelgebied in de vorm van een open plein.

De Vitae Bouw en Civiel Talent Award voor afstuderende hbo-bouwkundigen en hbo-civieltechnici werd voor de 15^e keer georganiseerd door personeelsbemiddelaar Vitae.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afstudeerbegeleiders/docenten Civiele Techniek:


· Wytse Mensonides, w.j.mensonides@saxion.nl
· Mark Woering, m.woering@saxion.nl

____________________ Zoek