Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

12 juli 2010

---

Recreëren in Tuinen van West

12 juli 2010
De ontwikkeling van de Tuinen van West komt weer een stap dichterbij met de vaststelling van twee voorlopig ontwerpen voor het gebied.

Recreatiefunctie

Het poldergebied tussen Nieuw-West en Halfweg krijgt een belangrijke recreatiefunctie. Het water in het gebied wordt met elkaar verbonden zodat rondvaren mogelijk is. Op de eilanden tussen de waterlopen is ruimte voor bijvoorbeeld een botenhuis en speelattracties. Op de graslanden is ruimte voor kleine evenementen en recreatie, zoals barbecuen en picknick.

Planning en investeringen

De voorlopige ontwerpen voor het middengebied van de Osdorperbinnenpolder Noord, en voor de Oost-West verbinding in dat gebied zijn nu vastgesteld. Inspraak volgt bij de definitieve ontwerpen in het najaar. De plannen moeten eind 2012 gerealiseerd zijn.

De investeringen in de Tuinen van West bedragen meer dan 14 miljoen euro. Een groot deel hiervan wordt betaald door de provincie, centrale stad en Europa. Het stadsdeel zelf draagt 3 miljoen euro bij.

De Tuinen van West worden aangelegd als compensatie voor de aanleg van de Westrandweg van de A9 naar de Tweede Coentunnel.

Meer informatie: www.nieuwwest.amsterdam.nl/tuinenvanwest
---