Politie Rotterdam Rijnmond

MISHANDELING POLITIEAGENT

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING POLITIEAGENT

Datum publicatie: 12-07-2010 10:02

ROTTERDAM - Vrijdagavond hielden leden van de Regionale Interventie Eenheid een man aan voor mishandeling van een politieagent. 's-Middags sloeg de verdachte bij een bekeuringssituatie zijn autoportier met kracht tegen de agent aan, waarbij zij gewond raakte.

Op de kruising met de 's-Gravendijkwal met de 1e Middellandstraat zagen politieagenten een automobilist omstreeks kwart over drie door rood licht rijden. Politieagenten hielden de bestuuder staande op de 's-Gravendijkwal. De man weigerde elke medewerking door stoïcijns voor zich uit te kijken terwijl een agent hem aanprak, naar hem gebaarde en op portierruit van zijn auto klopte.

Hierop opende de agent het autoportier. Vervolgens trok de bestuuder het portier met kracht dicht en deed het meteen daarna weer open. Hierbij raakte de agent gewond.
Pas na herhaaldelijk vorderen toonde de man zijn rijbewijs waarop hij alsnog een bekeuring kreeg voor het negeren van het rode verkleerslicht.

Na onderzoek door een arts bleek de verwonding van de hoofdagente ernstiger te zijn dan aanvankelijk werd verondersteld. Leden van de Regionale Interventie Eenheid hielden 's-avonds rond zeven uur de 44-jarige Rotterdammer aan voor mishandeling. De verdachte is overgebracht naar Bureau Marconiplein.