Veronica Magazine op de iPad gebracht door WoodWing

12/07/2010 10:59

Woodwing Software B.V.

12 juli 2010 (Zaandam, Nederland) - Veronica Uitgeverij heeft onlangs aangekondigd dat Veronica Magazine een iPad App gaat lanceren, welke gebruik maakt van WoodWing's Digital Magazine Tools. WoodWing ontwikkelt software voor een efficiënt en cross-mediaal uitgeefproces.

Peter Contant, algemeen directeur van Veronica Magazine: "Veronica Magazine is de autoriteit op het gebied van tv, film en entertainment. Dat zijn we met ons blad VM en we maken nu ook de stap naar een iPad App. We zijn erg trots op het resultaat dat we met behulp van de software van WoodWing hebben bereikt."

Het gedrukte Veronica Magazine wordt al sinds enige jaren geproduceerd met WoodWing's Enterprise publishing systeem. Enterprise helpt de redactie efficiënt samen te werken en de voortgang van het uitgeefproces te monitoren. Met de Digital Magazine Tools - een uitbreiding op Enterprise - kan parallel aan de print-versie ook een iPad-versie van het magazine worden gemaakt.

De gratis iPad App van Veronica Magazine zal bestaan uit twee delen. Eén onderdeel is de elektronische programmagids (EPG), waarin door iedereen de programmering van radio en TV kan worden geraadpleegd. De nieuwste programma-informatie wordt via HTML5-technologie opgehaald van het Web en getoond in de App.

Daarnaast kunnen gebruikers vanuit de App wekelijks een speciale iPad-versie van het Veronica Magazine kopen en downloaden. Zo kan de lezer op de hoogte blijven via interviews, reportages en nieuws op het gebied van tv, film, sterren, entertainment en lifestyle. De iPad App is ook ontwikkeld door WoodWing.

"De iPad is een entertainment apparaat bij uitstek. Het biedt uitgevers de gelegenheid om daar op in te springen met innovatieve uitgeefconcepten." zei Erik Schut, President van WoodWing Software. "Veronica's concept om een gratis en uiterst functionele EPG te combineren met betaalde magazine content is een voortreffelijk voorbeeld van dit nieuwe uitgeven."

"Ons bedrijf is zowel system-integrator als expertisecentrum voor uitgevers," zei Jeroen Goemans, eigenaar van PubliQare, de WoodWing partner die de installatie en ondersteuning bij Veronica Magazine verzorgt. "Wij zien duidelijk de tendens dat uitgevers via tablets en Apps nieuwe verdienmodellen ontwikkelen. Lezers zijn bereid te betalen voor hoogwaardige content en functionaliteit, en ook adverteerders zien daarmee nieuwe mogelijkheden om heel dicht onder de ogen van het lezerspubliek te komen."

Over PubliQare

PubliQare is de specialist als het gaat om het optimaliseren van workflow-, productie- en publicatieprocessen bij uitgeverijen, marketing-communicatie bureau's en vormgevingstudio's.

Als system-integrator is PubliQare dagelijks bezig met de consultancy en implementatie van crossmediale content management- en publicatiesystemen.

PubliQare werd in 2004 opgericht en is gevestigd in Veenendaal. Samen met dochterondernemingen in Londen (Verenigd Koninkrijk) en Lille (Frankrijk), telt PubliQare momenteel meer dan 20 uitgeefprofessionals.

Over WoodWing

WoodWing Software ontwikkelt vooruitstrevende redactionele oplossingen voor de productie van gedrukte, online en mobiele publicaties. De snelle wereldwijde groei en het succes bij zowel kleine als grote uitgeverijen tonen aan dat WoodWing de beste oplossingen levert voor de scherpste prijs.

WoodWing heeft haar hoofdkantoor in Zaandam, Nederland en heeft regionale kantoren in Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. Klanten worden middels een netwerk van gekwalificeerde partners bediend. Voor meer informatie, zie www.woodwing.com.





http://www.woodwing.com