Politie Drenthe

Aanhoudingen na WK-finale

Provincie Drenthe, 12-07-2010 o De politie heeft na de finale wedstrijd Nederland - Spanje 15 aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen (tien personen) waren in Emmen en hadden te maken met vernielingen, openbaar dronkenschap, mishandeling en rijden onder invloed. Andere plaatsen waar aanhoudingen zijn verricht zijn Meppel en Zuidlaren.

Tot 23.15 uur kwamen op de meldkamer van de hulpverleningsdiensten nagenoeg geen meldingen binnen. Dat veranderde al snel, kort na de wedstrijd. In het eerste uur na de wedstrijd kwamen de meldingen binnen en werden de eerste aanhoudingen verricht. Uitgangspunt van de politie was om direct op te treden als er strafbare feiten werden gepleegd. Vaak is het een kleine groep mensen die het voor een grote groep verpest en dat wordt niet getolereerd. Het hele voetbalgebeuren moet een feest blijven, ondanks het verlies voor Nederland. Rond 2.00 uur s nachts werd het weer rustig op straat. Dit werd mogelijk mede ingegeven door het slechte weer. Op maandagmorgen zaten nog drie verdachten vast op het politiebureau. Het gaat om één persoon die onder invloed van alcohol deelnam aan het verkeer. De twee anderen zitten nog vast voor mishandeling.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.