Politie Groningen

Maandag 12 juli 2010

Provincie Groningen, 12-07-2010

Voetbalavond rustig verlopen

PROVINCIE GRONINGEN - De WK-avond van zondag is in de gehele provincie goed verlopen. Ondanks dat er duizenden mensen op de been waren, zijn er geen ernstige incidenten geweest. Alleen voor het vechten op straat werden twee mensen aangehouden vanwege het alcoholgebruik en twee mensen kregen een binnenstadverbod. De politie is tevreden over het verloop. De rust in de binnenstad van Groningen was rond middernacht teruggekeerd.

Jongen beroofd

Groningen- Op de Hereweg is zondagnacht een 20-jarige jongen uit Bedum beroofd. De jongen fietste in de richting van Haren. Hij werd aangesproken door een tweetal jongens die om een sigaret vroegen. Toen hij de verdachten een sigaret aanbood, werd hij door een van de beide jongens bedreigd met een steekwapen. Zijn Ipod werd uit zijn zak gehaald, waarna de verdachten vertrokken in de richting van de Willemstraat. Het zou gaan om twee verdachten van rond de 25 jaar oud. De ene verdachte is ongeveer 1.85 m groot en hij droeg een oorbel. De tweede verdachte was circa 1.90 m. groot en voorzien van rasta haar. De politie stelt een buurtonderzoek in en is op zoek naar mogelijke getuigen. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, wordt verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vernieling auto

GRONINGEN - De politie heeft zondagnacht op de Nijensteinheerd een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was bezig met het vernielen van de auto van zijn bovenbuurvrouw. Toen de vrouw lawaaide hoorde en de man bij haar auto ontdekte, waarschuwde zij de politie. Die hield de man in zijn woning aan. De man bleek de kentekenplaten van de auto te hebben weggenomen, spiegels te hebben afgebroken en banden te hebben lek gestoken. De vermoedelijke oorzaak van de vernieling ligt in een eerdere onenigheid tussen beiden. De man is ingesloten.

Fietsers botsen

TEN BOER - Op de Provincialeweg nabij de rotonde in Ten Boer trof de politie zondagnacht twee gewonde fietsers aan. Beide fietsers, 21 en 32 jaar oud en afkomstig Ten Post en Ten Boer, bleken op het fietspad met elkaar in botsing te zijn gekomen. De echte toedracht van de botsing wordt door de politie onderzocht. Wel moesten beide slachtoffers voor onderzoek naar het ziekenhuis in Delfzijl.

Vernielingen gepleegd

GRONINGEN - In een woning aan de Stuurhut heeft de politie zondagnacht een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek in de woning van zijn ex allerhande vernielingen te hebben gepleegd. Diverse ruiten waren ingeslagen en het meubilair en de keuken bleken fors te zijn toegetakeld. De politie doet een onderzoek naar de aanleiding. In de woning trof de politie nog een hoeveelheid gedroogde henneptoppen aan. Nadat de man was aangehouden, begon hij zich hevig te verzetten. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Inbrekers gepakt

GRONINGEN - Op de SOJ Palmelaan heeft de politie zondagnacht twee verdachten aangehouden van een woninginbraak. Getuigen zagen dat de mannen een woning binnendrongen, nadat ze een ruit hadden ingegooid. Op aanwijzing van een getuige kon een 28-jarige man uit Groningen worden opgepakt. Voor de woning waar ingebroken was, trof de politie in een auto nog een 31-jarige Groninger aan. Ook werd in zijn auto een uit de woning afkomstige printer aangetroffen. De mannen werden ingesloten. De bewoners bleken sinds een dag met vakantie te zijn.

Alcoholgebruik

GRONINGEN - Op de Hereweg in Groningen heeft de politie een 26-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden. Agenten zagen de man rijden op de Hereweg. Toen hij uit zijn auto stapte, bleek hij onvast ter been te zijn. Agenten spraken de man en controleerden hem op alcoholgebruik. Na onderzoek bleek hij ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man kreeg een proces-verbaal en rijverbod opgelegd.

Op de Oosterweg heeft de politie een 56-jarige Groninger aangehouden. De man slingerde met zijn fiets over de Oosterweg, terwijl hij ook geen verlichting voerde. Toen agenten hem wilden aanhouden probeerde hij er vandoor te gaan. Doordat de man in kennelijk staat van dronkenschap verkeerde, ging hem dit niet lukken. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor gaat hij met een proces- verbaal naar huis.

Inbrekers betrapt

HOOGEZAND - Bij een woning aan de Kastanjeweg werd zondagnacht twee mannen, 20 en 23 jaar oud betrapt bij een inbraak in een woning. Beide verdachten, afkomstig uit Groningen, werden door getuigen gesignaleerd en zij waarschuwden de politie. Na een korte zoektocht troffen agenten de mannen in de tuintjes achter de woning aan. Ook werd een schroevendraaier gevonden waarmee geprobeerd werd een deur open te breken. De verdachten zitten vast.

Huiselijk geweld

GRONINGEN - De politie heeft zondagnacht op de Seringehof een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De man bleek in zijn woning zijn partner te hebben mishandeld. Zij waarschuwde de politie en op straat werd de verdachte aangehouden. De man is voor nader verhoor ingesloten.

Man gewond na ruzie

LEEK - Een 24-jarige man uit Niekerk (gemeente Grootegast) is zondagavond gewond geraakt tijdens een ruzie met een 52-jarige man uit Sappemeer. Het vond plaats in de woning van familie van de Niekerker aan de Van Panhuyslaan. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is van de confrontatie. De man uit Sappemeer trapte de voordeurruit van de buren in. Hij liep hierbij een flinke vleeswond in zijn onderbeen op. Ook de Niekerker had een flinke wond aan zijn arm en hand. Hij werd in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij was verward en hij wordt beoordeeld door de hulpverlening. De Niekerker werd aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Meisje valt uit zweefmolen

GARNWERD - Een 16-jarig meisje uit Winsum is zondagavond gewond geraakt, nadat ze uit een zweefmolen was gevallen. Mogelijk dat ze te vroeg de beveiliging van het bakje afdeed. Ze werd voor controle door een ambulance meegenomen naar een ziekenhuis.

Portier mishandeld

GRONINGEN - Een 40-jarige portier uit Groningen is zondagavond in de Poelestraat mishandeld door twee Stadjers. De portier zag dat de 27-jarige man en de 25-jarige man zich vervelend gedroegen. Ook vielen ze twee vrouwen lastig. Toen de portier hen daarop aanprak, werd hij door de heren bedreigd en geslagen. De Stadjers gingen er toen vandoor, maar de portier rende achter ze aan. Ze renden surveillerende agenten tegemoet. Het duo kon zo ingerekend worden. De fouillering leverde een rookpot en twee oefengranaten op. Het duo werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, omdat ze bij Defensie werken. Daar wordt een onderzoek ingesteld.

Man mishandelt vrouw

DELFZIJL - Een 53-jarige man uit Delfzijl is zondagavond bij zijn woning in Delfzijl aangehouden voor huiselijk geweld. De 28-jarige vrouw belde de politie, nadat ze door hem geslagen was. Toen de verdachte de deur open deed en hij de agenten zag, bedreigde hij de vrouw meerdere malen. Hij werd aangehouden en bij zijn aanhouding bedreigde hij ook een van de agenten. De man is ingesloten en het huiselijk geweld traject is opgestart.

Man gewond door messteek

STADSKANAAL Een 25-jarige man uit Veendam is zondagavond gewond geraakt, nadat hij gestoken is met een mes. Agenten werden op de Navolaan aangesproken door het slachtoffer. Hij vertelde dat hij door een bekende, een 33-jarige inwoner van Veendam, in zijn gezicht was gestoken. Het mes doorboorde zijn lip. Ook raakte hij drie tanden kwijt. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De dienders gingen vervolgens naar de woning van de verdachte. Daar troffen zij zijn vriendin, een 19-jarige vrouw uit Borger. Zij vertelde dat de man uit Veendam haar ex is en dat er langer conflicten waren. Dit treffen leidde tot een ruzie, waarbij haar ex een steekwond opliep. Zij en haar vriend werden aangehouden. Het mes werd op aanwijzing van de vrouw gevonden en in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar het incident.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 11 juli op diverse plaatsen op snelheid.

§ Uithuizermeeden, N363: aantal geregistreerde voertuigen: 726, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Slochteren, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 645, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 688, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 132 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.