Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.50 uur

Utrecht, 12-07-2010

Voetbalgerelateerde incidenten

UTRECHT De politie heeft na afloop van de WK-voetbalwedstrijd in de stad Utrecht 30 aanhoudingen verricht voor onder meer vernielingen en openbare dronkenschap. Na afloop van de wedstrijd liepen de pleinen geleidelijk aan leeg. Onrustig werd het even in de Violenstraat/Amsterdamsestraatweg waar mensen stenen verzamelden met het doel daar kennelijk mee te gaan gooien. De ME ging snel ter plaatse en hield direct 4 verdachten aan. Toen keerde de rust snel terug.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag rond 12.50 uur kreeg de politie de melding dat een burger op de Wittevrouwenbrug een autoinbreker op heterdaad had betrapt. Een 37-jarige inwoner van Hoek van Holland zag dat een 39-jarige Utrechter een autoruit had ingegooid en hield hem aan. De gealarmeerde politie nam de inbreker over en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen de Utrechter op.

Twee woninginbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagavond 11 juli rond 22.00 uur zag een getuige dat op de Reitdiepstraat twee jongemannen in een woning inbraken. De politie werd gealarmeerd en hield het tweetal na een korte achtervolging via het Roerplein aan in een tuin op de Amerhof.

De jongemannen (leeftijd en woonplaats nog onbekend) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en ingesloten.